Μαρία Τσάλλα: Η διπλή ζωή της Ιρίνα

μαρία τσάλλα: η διπλή ζωή της ιρίνα

Ρωσίδα Κατάσκοπος Μαρία Τσάλλα

Στη γειτονιά του Παγκρατίου συστηνόταν ως «Μαρία Τσάλλα», ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά, με χόμπι τη φωτογραφία. Μάλιστα, ετοιμαζόταν να επισημοποιήσει τη σχέση της με τον σύντροφό της.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ

Στην πραγματικότητα, όμως, η χαμηλών τόνων, διοπτροφόρος 35χρονη δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια πράκτορας των ρωσικών υπηρεσιών, εκπαιδευμένη από το μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Illegals». Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που εξιχνίασε η ΕΥΠ παραπέμπουν σε κατασκοπευτικό μυθιστόρημα.

Τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια, που βρισκόταν στη χώρα μας, η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίροβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της «Μαρίας», δεν είχε προκαλέσει την παραμικρή υποψία για τη δράση της στον κοινωνικό κύκλο που είχε δημιουργήσει στην Ελλάδα. Οι μόνοι που είχαν πληροφορηθεί για την πραγματική της ταυτότητα και τον λόγο της παρουσίας της στη χώρα μας ήταν οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, μετά από πληροφορίες που ήρθαν από τη Σλοβενία στις αρχές του έτους. Η Σμίροβα όμως είχε ήδη φύγει από τη χώρα μας.

Η «Μαρία» είχε ειδοποιήσει τους οικείους της ότι θα πάει για ένα σύντομο ταξίδι στην πατρίδα της τη Ρωσία. Ήταν τότε, στις αρχές του έτους, που οι υπηρεσίες της Μόσχας φαίνεται να κατάλαβαν πως το δίκτυο που με τόση προσοχή και μυστικότητα είχαν στήσει στην Ευρώπη είχε «καεί» και η Σμίροβα ειδοποιήθηκε ότι θα πρέπει να επιστρέψει στη «βάση» της. Ετσι, η Ρωσίδα κατάσκοπος, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, έφυγε από την Ελλάδα, δίχως να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη δραστηριότητά της στη χώρα μας.

Η «Μαρία Τσάλλα», δήθεν παιδί ομογενών, έβγαλε ελληνική ταυτότητα το 2018 στο ληξιαρχείο Αλιβερίου, παρουσιάζοντας πράξη γέννησης από το ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα στοιχεία ανήκαν σε ένα βρέφος που είχε πεθάνει το 1991! Σημειώνεται πως έρευνα που έγινε στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου έδειξε πως κάποιες σελίδες από το βιβλίο πράξεων γέννησης είχαν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί από άλλες…

Εχοντας αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και μιλώντας άπταιστα την ελληνική γλώσσα, κατάφερε πολύ γρήγορα να ενσωματωθεί, να αναπτύξει σχέσεις με διάφορα άτομα στην καθημερινότητά της και βέβαια να έχει μόνιμο σύντροφο, με τον οποίο μάλιστα σχεδίαζαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο.

Ύποπτα ταξίδια

Η Σμίροβα, όμως, είχε άλλα σχέδια. Τα μοναχικά της ταξίδια σε ακριτικές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Κρήτη και στη βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη, δεν ήταν… αθώα, όπως νόμιζαν οι άνθρωποι που την ήξεραν.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους πράκτορες της ΕΥΠ, αυτά τα ταξίδια παίζουν κομβικό ρόλο στην αποστολή της Ιρίνα, καθώς, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αλεξανδρούπολη, η ΝΑΤΟϊκή παρουσία είναι έντονη. Η αρχή του τέλους για το ρωσικό δίκτυο κατασκόπων με την επωνυμία «Illegals» ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες στη Σλοβενία, όταν η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας αποκάλυψε μια Ρωσίδα κατάσκοπο που είχε σλοβενική υπηκοότητα. Η συγκεκριμένη κατάσκοπος με κάποιο τρόπο συνδεόταν με τη συνάδελφό της στην Ελλάδα, που κυκλοφορούσε με το όνομα Μαρία Τσάλλα. Άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ξεκίνησε έρευνες προκειμένου να εξακριβώσει τις επαφές της αλλά και το δίκτυο που φαίνεται να είχε στήσει στη χώρα μας η Ιρίνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές από τις ελληνικές Αρχές οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί για τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή η Ρωσίδα πράκτορας.

Όταν έφυγε εσπευσμένα για τη Ρωσία, άφησε πίσω της δύο υπολογιστές και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που γίνονται «φύλλο και φτερό» από τους ειδικούς της ΕΥΠ. «Πρόκειται για μια άρτια εκπαιδευμένη κατάσκοπο, η οποία προφανώς και δεν θα άφηνε πίσω της κάποιο ψηφιακό ίχνος ή ψηφιακές επαφές προς εκμετάλλευση από τον αντίπαλο», λέει με νόημα στη Realnews πρόσωπο που έχει πλήρη γνώση των ερευνών. Οι άνθρωποι της ΕΥΠ, εκτός από τα ταξίδια της Ιρίνα στο εσωτερικό της χώρας, έλεγξαν και εκείνα στο εξωτερικό, διαπιστώνοντας ότι είχε πραγματοποιήσει ένα πολυήμερο ταξίδι στη Βραζιλία. Οπως προέκυψε από τα στοιχεία, η Σμίροβα είχε πάει εκεί προκειμένου να συναντήσει τον σύζυγό της, επίσης Ρώσο κατάσκοπο, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Βραζιλία εμφανιζόμενος ως Περουβιανός υπήκοος με το όνομα Ντανιέλ Κάμπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμπος, την ίδια περίοδο που εξαφανίζεται από την Ελλάδα η Σμίροβα, εξαφανίζεται και ο ίδιος, δηλώνοντας μάλιστα στη Βραζιλιάνα σύζυγό του πως πάει στη Μαλαισία. Οπως όλα δείχνουν, οι Ρώσοι απέσυραν τους κατασκόπους τους.

Το πρόγραμμα

Όπως αποκάλυψε η ΕΥΠ έπειτα από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησε, η Μαρία Τσάλλα ήταν μια καλά εκπαιδευμένη και πειθαρχημένη Ρωσίδα πράκτορας, η οποία συμμετείχε στο μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Illegals». Πρόκειται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα της περιβόητης KGB, η οποία εκπαίδευε πράκτορες από μικρή ηλικία, 15-16 ετών, «δημιουργώντας» ουσιαστικά πολίτες δυτικών χωρών, κυρίως της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, με πλαστά έγγραφα, τους έστελνε για μόνιμη διαβίωση στη χώρα που επιθυμούσαν. Οι εκπαιδευμένοι πράκτορες ενσωματώνονταν στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό της «εχθρικής» για τα ρωσικά συμφέροντα χώρας και, ανάλογα με τη δραστηριότητά τους, αναλάμβαναν την αποστολή τους, που δεν ήταν άλλη από την αποκάλυψη μυστικών της χώρας στην οποία κατοικούσαν. Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό πρόγραμμα ποτέ δεν καταργήθηκε. Αντιθέτως, υιοθετήθηκε πλήρως από τη σύγχρονη Ρωσία και τις υπηρεσίες της.

News Related

OTHER NEWS

Εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Αυτό είναι το καμένο αυτοκίνητο των δραστών

Στο Σκαμαραγκά εντοπίστηκε τo αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι εκτέλεσαν τους δύο άντρες σε συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς οι δράστες το πυρπόλησαν αμέσως μετά την ... Read more »

Η μετακίνηση του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι εκτόξευσε τις τιμές των εισιτηρίων κατά 1.034%

Η μετακίνηση του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι εκτόξευσε τις τιμές των εισιτηρίων κατά 1.034% ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:37 Η ανακοίνωση του Λιονέλ Μέσι ότι σκοπεύει να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα γνωστό ... Read more »

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένο 20,7% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένο 20,7% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου Σε 9.290,7 εκατ. ευρώ (9.875,1 εκατ. δολάρια) ανήλθε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας κατά το ... Read more »

Η Toyota Ελλάς και το StAr δίδαξαν τον K.O.K. σε παιδιά δημοτικού

Toyota prog Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποτέλεσε μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση 1.950 μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Το ... Read more »

Κίνηση: «Χάος» στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό

Κίνηση: Χάος στους δρόμους Κίνηση για ακόμη μία ημέρα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Στο «κόκκινο» βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κηφισός. Και στα δύο ρεύματα τα οχήματα κινούνται με ... Read more »

TikTok: Οι ελληνικές εκλογές σε σκηνοθεσία... Γουες Άντερσον με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

politikoi_ai H τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στον «χορό» των trends στο TikTok, καθώς αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρησιμα εργαλεία των δημιουργών βίντεο που θέλουν να ξεδιπλώνουν ... Read more »

Φοίβος Δεληβοριάς: Δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με την κόρη του

Για πρώτη φορά ο Φοίβος Δεληβοριάς δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία με την κόρη του. O γνωστός μουσικός σύστησε την κόρη του, Ιόλη, στον κόσμο, χαρίζοντας ένα στιγμιότυπο στο Instagram. ... Read more »

Ρονάλντο: Θεωρεί ότι έκανε την κίνηση ματ για την αλλαγή του ποδοσφαίρου

Ο Ρονάλντο με τη φανέλα της Αλ Νασρ Στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Νασρ μετακόμισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με ποσό ρεκόρ ακούγοντας μάλιστα ουκ ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε μια ημέρα

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε μια ημέρα Πάνω από 400 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση βεβαίωσε χθες η Τροχαία Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους που διενήργησε στο κέντρο της ... Read more »

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ στην Κορινθία με 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ στην Κορινθία με 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 19η “Ημέρα Καριέρας” στην Κορινθία, το Σάββατο 17 Ιουνίου ... Read more »

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Αθήνα με τη Χειμάρρα

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Αθήνα με τη Χειμάρρα Μία νέα διεθνή τακτική λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με τη Αλβανία, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο «Αθήνα – Μαυρομάτι – ... Read more »

Το Mega ανανέωσε τη συνεργασία με τη Μπεκατώρου και αυτή είναι η ανακοίνωση!

To Mega ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μαρία Μπεκατώρου που ανήκει στο σταθμό του Μεγάλου Καναλιού από το 2021. Η ανακοίνωση του Mega για την παρουσιάστρια είναι η ακόλουθη: ... Read more »

Τέσσερις ανήλικοι διακινούσαν πάνω από μισό κιλό κάνναβης στη Λάρισα

Larisa-anilikoi-kannabi Σοκ προκάλεσε στη Λάρισα η είδηση ότι τέσσερις ανήλικοι Έλληνες είχαν στην κατοχή τους σημαντικές ποσότητες κάνναβης και τις έκρυβαν σε ένα κατάστημα με σκοπό να τις διαθέσουν προς ... Read more »

Ο Καναδάς φλέγεται και η Αμερική πνίγεται από τους καπνούς: «Μείνετε στα σπίτια σας»

Η καναδική επαρχία Κεμπέκ, που πλήττεται από πυρκαγιές ιστορικών διαστάσεων, αναμένει με ανυπομονησία διεθνείς ενισχύσεις, καθώς οι καπνοί από τις περίπου 400 εστίες στον Καναδά πλήττουν τις ΗΠΑ, όπου κάπου ... Read more »

Νέα Υόρκη: Timelapse βίντεο – Πώς καλύφθηκε από καπνό μέσα σε λίγες ώρες μετά τις φωτιές στον Καναδά

Την ταχύτητα με την οποία ο καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά σκέπασε την πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε Timelapse βίντεο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ την Τετάρτη. Στο… ... Read more »

Πήρε παράταση ο Κοινωνικός Τουρισμός - Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση

Πήρε παράταση ο Κοινωνικός Τουρισμός – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση Δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, θα έχουν οι δικαιούχοι καθώς τελικά πήρε ... Read more »

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε καλύτερα

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε καλύτερα «О¤О№ ПѓО·ОјО±ОЇОЅОµО№ ОµП…О·ОјОµПЃОЇО± ОіО№О± ПЊО»ОїП…П‚ ОєО±О№ ПЊО»ОµП‚В», П„О№П„О»ОїП†ОїПЃОµОЇП„О±О№ П„Ої ОЅО­Ої ПѓПЂОїП„ П„ОїП… ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτό παρουσιάζονται μέσα σε ... Read more »

Μπάιντεν: Υποδέχεται τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: Υποδέχεται τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο Στις 12 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα δεχτεί στον Λευκό Οίκο το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Το γεγονός έκανε γνωστό η εκπρόσωπος ... Read more »

Ελ. Βενιζέλος: "Πέταξε" η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο - Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019

Ελ. Βενιζέλος: “Πέταξε” η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  Συνεχίστηκε και τον Μάιο η “απογείωση” της επιβατικής κίνησης στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ... Read more »

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ αλλά και στη λύση των δύο κρατών, διαβεβαίωσε ... Read more »

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις Οφειλές ύψους 368,73 εκατ. έχουν ήδη ρυθμίσει 20.550 φορολογούμενοι Σχεδόν δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ... Read more »

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, ... Read more »

Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση παραγωγής

petrelaio Eκτινάχτηκε το Brent μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1% στα 76,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ... Read more »

Μέγκαν - Χάρι: Η Λίλιμπετ έγινε 2 ετών - Τα «αμερικανικά» γενέθλιά της

Φωτ.: Instagram Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ, έγινε δύο ετών την Κυριακή και η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλιά της, κάνοντας τα «αμερικανική υπόθεση». Ο πρίγκιπας ... Read more »

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός ... Read more »

Τόνια Σωτηροπούλου: Οι στιγμές που έφτασε στα όριά της, τα ταξίδια με τον Κωστή και ο Ντάνιελ Κρεγκ

Η Τόνια Σωτηροπούλου αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της τον τελευταίο καιρό και δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο ο γάμος της με τον Κωστή Μαραβέγια. Είναι και η γενική ... Read more »

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά Το τελευταίο διάστημα η επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των οικονομολόγων, των επενδυτών ... Read more »

Survivor All Star: Ο Νίκος Μπάρτζης και η αντίδρασή του για το «Ναι» και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

survivor all star Ακόμη ένα επεισόδιο του «Survivor All Star», παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουνίου. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα με δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα ... Read more »

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους Στις 31 Μαΐου 2023 άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι που ... Read more »

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους Φορολογικές δηλώσεις: Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους Έλληνες φορολογούμενους. Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự