Η Τουρκία προσφέρει την υποτίμηση της λίρας που "χρειάζονται" οι αγορές

Η Τουρκία προσφέρει την υποτίμηση της λίρας που “χρειάζονται” οι αγορές

Η τουρκική λίρα στις 7 Ιουνίου υποτιμήθηκε απότομα έναντι του δολαρίου σε νέο χαμηλό ρεκόρ, αλλά λίγοι πιάστηκαν εξ απήνης καθώς, με την ολοκλήρωση της επανεκλογής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπάρχει μια αυξανόμενη προσδοκία ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να βγάλει την Τουρκία από την οικονομική της κόλαση προσελκύοντας εισροές ζεστού χρήματος – αλλά για να το κάνει αυτό οι αξιωματούχοι πρέπει πρώτα να χαλαρώσουν τη θηλιά στο νόμισμα πριν από μια πιθανή ανατροπή της νομισματικής πολιτικής που θα επέτρεπε αυξήσεις επιτοκίων.

Η ισοτιμία δολαρίου/λίρας στη διατραπεζική αγορά αυξήθηκε κατά 6% στο 23. Σημειώθηκε νέο ρεκόρ 23,27. Οι τιμές της ελεύθερης  αγοράς στο Καπαλί Τσαρσί της Κωνσταντινούπολης κυμαίνονταν επίσης στα επίπεδα του 23. Τον τελευταίο καιρό, το χάσμα μεταξύ των επιτοκίων της διατραπεζικής και των επιτοκίων του Μεγάλου Παζαριού έχει μειωθεί με την κυβέρνηση να επιτρέπει την υποτίμηση της λίρας στη διατραπεζική αγορά.

Η αγορά συναλλάγματος της Τουρκίας χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό από την έλλειψη ελεύθερου καθεστώτος. Εν μέσω της  αυξανόμενης  προσφοράς λίρας και των εκροών σκληρού νομίσματος μέσω πρωτοφανών  εμπορικών  ελλειμμάτων, οι αξιωματούχοι κατάφεραν μόνο να κρατήσουν φρένο στη λίρα δίνοντας το ελεύθερο στους  τραπεζίτες να  εμποδίσουν (μη κεφαλαιακούς  ελέγχους) και να καταστείλουν (μακροπροληπτικά  μέτρα) την εγχώρια ζήτηση συναλλάγματος. Υποστηρικτικές είναι επίσης αυτές οι μη αναγνωρισμένες εισροές και άλλη βοήθεια από “φιλικές χώρες”.

Στις 3 Ιουνίου, ο Ερντογάν όρισε τον αγαπημένο της αγοράς και πρώην υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ  Σιμσέκ ως νέο υπουργό Οικονομικών του. Πριν από τον διορισμό του, επικράτησε μια θετικότητα στην κάλυψη της οικονομικής πορείας της Τουρκίας από τα μέσα ενημέρωσης. Επέστρεψε η ορθολογικότητα. Έχει σημειωθεί θετική πραγματική επιστροφή για τους επενδυτές.

Ωστόσο, η θετικότητα των μέσων ενημέρωσης δεν έφερε εμπροσθοβαρείς εισροές χαρτοφυλακίου που θα έβαζαν στο ράφι την ανάγκη για υποτίμηση. Στην πραγματικότητα, ο χρηματοοικονομικός κλάδος απαιτεί  εκ  των προτέρων υποτίμηση.

Τα μέσα ενημέρωσης στοχεύουν επί του παρόντος να αντλήσουν θετικότητα με προτάσεις ότι ο Σιμσέκ έχει ακυρώσει την κρατική παρέμβαση στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος.

Πριν από τον διορισμό του Σιμσέκ, οι ορατές  επιπτώσεις  της υπερτιμημένης λίρας στην πραγματική οικονομία και το έλλειμμα στο εμπορικό έλλειμμα υποδήλωναν ότι μια υποτίμηση ήταν αναπόφευκτη. Σε μια τέτοια περίπτωση, μια συνεχιζόμενη ελεγχόμενη υποτίμηση θα συνεχιστεί μέχρι την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής. Στη συνέχεια, μια εκ των προτέρων αύξηση των επιτοκίων θα άνοιγε τις πόρτες για μια πλημμυρίδα ζεστού χρήματος.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή της για τον καθορισμό των επιτοκίων στις 22 Ιουνίου.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι φήμες αναφέρουν ότι η Χαβιζέ Γκαγέ Ερκάν, επαγγελματίας του χρηματοοικονομικού κλάδου που υπηρέτησε ως συν-διευθύνουσα σύμβουλος στη First Republic Bank στις ΗΠΑ, θα διοριστεί ως η νέα κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας (TCMB). Ωστόσο, ο νυν κυβερνήτης Σαχάπ Καβτζίογλου, ο οποίος ουσιαστικά διορίστηκε για να κάνει ακριβώς το κουμάντο του Ερντογάν, έχει μέχρι στιγμής διατηρήσει τη θέση του.

Στη διαπραγμάτευση για την υποτίμηση της λίρας, τα 25 και 27 στο δολάριο είναι μεταξύ των αριθμών που συζητούνται τακτικά για την ισοτιμία. Το πόσο μεγάλη υποτίμηση θα εξυπηρετήσει το καθεστώς Ερντογάν είναι τώρα υπό διερεύνηση. Η διαπραγμάτευση για την αύξηση των επιτοκίων βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. Ένα επιτόκιο αναφοράς 25% στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ή νωρίτερα έχει προταθεί στις αγορές. Το επιτόκιο αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 8,5%.

Εάν το καθεστώς Ερντογάν θέλει να πλημμυρίσει από ζεστό χρήμα, είναι σημαντικό να επιτύχει μια απλή αύξηση επιτοκίων που θα ακολουθηθεί από μειώσεις επιτοκίων. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχει τεθεί στο τραπέζι για τα κρατικά ομόλογα σε λίρα, μια δυνητική απόδοση 30-40% εκπεφρασμένη σε δολάρια με λήξη μερικών μηνών. Θα ήταν δύσκολο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο να αντισταθεί σε αυτήν την προσφορά.

Εάν οι αυξήσεις επιτοκίων πραγματοποιούνταν σταδιακά, τότε οι εισροές χαρτοφυλακίου θα ήταν πιο περιορισμένες. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος φαίνόταν διστακτικός μέχρι το επιτόκιο πολιτικής να φτάσει στο αποκορύφωμά του.

Για τον Μάιο, το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜIK) δημοσίευσε τον επίσημο δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) στο 39,59% ετησίως.

Μετά την πραγματοποίηση μιας προκαταρκτικής αύξησης που θα έφερνε το επιτόκιο πολιτικής σε πάνω από 20%, η TCMB θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα φέρει τον επίσημο πληθωρισμό κάτω από το επιτόκιο πολιτικής. Δεδομένου ότι η TÜIK αναμένεται να παράσχει τα απαιτούμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αυτό θα εγγυάται ότι περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων δεν θα αποτελούν κίνδυνο. Συνολικά, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για σημαντικές εισροές χαρτοφυλακίου.

Μεσοπρόθεσμα, οι κινήσεις του Σιμσέκ σε σχέση με τη βαθιά αρνητική  θέση του συναλλάγματος της TCMB, το καθεστώς καταθέσεων με προστασία συναλλάγματος (KKM), τα μακροπροληπτικά μέτρα και τους μη κεφαλαιακούς ελέγχους και τη μεγάλη επιβάρυνση του τραπεζικού κλάδου βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Οι Τούρκοι, εν τω μεταξύ, συσσωρεύουν  κρυπτονομίσματα, αυτοκίνητα και χρυσό. Το πρόγραμμα KKM έφτασε τα 126 δισ. δολάρια στις 26 Μαΐου. Αντιπροσωπεύει το 24% των συνολικών καταθέσεων. Το μερίδιο των καταθέσεων που συνδέονται με συνάλλαγμα ανέρχεται στο 39%.

Τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά εδώ και 21 χρόνια. Ένα ιστορικό χαμηλό καταγράφηκε στα μείον 4 δισ. δολάρια στις 26 Μαΐου. Τα ακαθάριστα αποθεματικά μειώθηκαν κατά 31 δισ. δολάρια στα 98 δισ. δολάρια στις 26 Μαΐου από 130 δισ. δολάρια στις 3 Φεβρουαρίου.

Για να βοηθήσει να σπάσει η ζήτηση συναλλάγματος, η κυβέρνηση επέτρεψε πρόσφατα στις τοπικές τράπεζες να εισαγάγουν υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων σε λίρες. Στις 26 Μαΐου, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο καταθέσεων σε λίρες με διάρκεια έως τρεις μήνες  έφτασε  το 34%.

Η δίχως αναταράξεις διάθεση στις παγκόσμιες αγορές παραμένει στα ίδια επίπεδα. Τα πενταετή  συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης  (CDS) της Τουρκίας έχουν πέσει κάτω από το επίπεδο των 500, ενώ η  απόδοση των 10ετών ευρωομολόγων της τουρκικής κυβέρνησης έχει μειωθεί κάτω από το επίπεδο του 9%.

Στις 24 Μαΐου, ανώνυμες πηγές είπαν στο Bloomberg  ότι η TCMB ζήτησε από ορισμένους τοπικούς δανειστές να αγοράσουν τα ομόλογα της χώρας σε δολάρια για να αποτρέψει μια άνοδο των CDS.

Πέτρος Κράνιας

Διαβάστε ακόμα: 

* Κατρακυλά σε πρωτοφανή ιστορικά χαμηλά η τουρκική λίρα

* Ερντογάν: Θα μειώσουμε τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο νούμερο

* Τουρκία: Αναμένονται αυξήσεις-σοκ στα επιτόκια τον Ιούνιο – Ως και 16,5 μονάδες λένε JPMorgan – Barclays

* Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Ποια είναι η εκλεκτή του Σιμσέκ για επικεφαλής της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας

* Μεχμέτ Σιμσέκ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει σε ορθολογικό έδαφος η οικονομία

Διαβάστε ακόμα:

News Related

OTHER NEWS

Μαρτίνεθ: "Ο Έσε έσπασε τη μύτη του, ο Φορτούνης ήταν πιο κουρασμένος εκείνη την στιγμή"

Μαρτίνεθ: “Ο Έσε έσπασε τη μύτη του, ο Φορτούνης ήταν πιο κουρασμένος εκείνη την στιγμή” Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 από τη Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα του Europa League. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ... Read more »

Φθινοπωρινός "μίνι καύσωνας" το Σαββατοκύριακο - Απότομη αλλαγή από Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός των επόμενων ημερών αποτέλεσε πεδίο διαφωνίας μεταξύ μετεωρολόγων, κυρίως για το κατά πόσο η επικείμενη επιδείνωση θα θυμίζει έστω και κατ’ελάχιστον την φονική κακοκαιρία Daniel που έπληξε με σφοδρότητα την χώρα. ... Read more »

Σαμπρίνα: «Έχουμε τέλειες σχέσεις με τον πρώην σύζυγό μου…»

Η Σαμπρίνα αποκάλυψε στο «MEGA Καλημέρα» τη λατρεία στον γιο της, τον χωρισμός από τον Παναγιώτη Λαιδέλη και τις διαστάσεις που πήρε, καθώς και την προσωπική της ζωή σήμερα. Για ... Read more »

Τον εκτέλεσαν για φόνο του 1996 – Τα ανατριχιαστικά τελευταία λόγια του

εκτέλεση φόνος ΗΠΑ Η πολιτεία της Οκλαχόμα εκτέλεσε έναν κρατούμενο την Πέμπτη (21/9) για τη δολοφονία μιας φοιτήτριας του τοπικού Πανεπιστημίου το 1996, σε μια υπόθεση που παρέμενε ανεξιχνίαστη για ... Read more »

Το Ναυάγιο: Ένα ταξίδι ελπίδας καταλήγει σε τραγωδία

Το Ναυάγιο: To MEGA, σε λίγες ημέρες, φέρνει στις οθόνες μας μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων, με φόντο ένα τραγικό ναυάγιο, στην ομώνυμη σειρά. Η νέα δραματική ... Read more »

Τουρκία – Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα

Τουρκία – Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα Τουρκία – Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα Σε κοινές προσπάθειες για ... Read more »

Η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια

Η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια Η Βουλγαρία απέλασε σήμερα τον επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια και δύο Λευκορώσους ... Read more »

Καραπαπάς κατά διαιτητή: «Μιλάμε για ποδόσφαιρο η γ@@@@@@ο MMA;»

Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Άλαρντ Λίντουτ στον χθεσινό αγώνα με την Φράιμπουργκ (2-3) με αποκορύφωμα ότι πέρασε… απαρατήρητο το χτύπημα που δέχτηκε ο Έζε από ... Read more »

Αγριογούρουνο τριγυρίζει στο... Χαϊδάρι και οι γάτες «κόβουν βόλτες» δίπλα του - Δείτε βίντεο

agriogourouno12 Ένα, σπάνιο περιστατικό καταγράφηκε σε περιοχή του Χαϊδαρίου, όπου ένα αγριογούρουνο έκανε βόλτες κοντά στα σπίτια! Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το γεγογός δεν… εντυπωσίασε τις γάτες της γειτονιάς, ... Read more »

Μαρία Σάκκαρη: Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού με την Γκαρσία

Η Μαρία Σάκκαρη στο WTA Finals Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει στα ημιτελικά του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Εμιλιάνα Αράνγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο.9) θα ... Read more »

Έλλη Τρίγγου: Αυτή είναι η σκηνή που την συγκίνησε στη Μάγισσα

Με μια πλοκή σκοτεινή και περίπλοκη, που όμοιά της δεν έχουμε ξανά δει στην ελληνική τηλεόραση, η «Μάγισσα» έρχεται σαν ένα μεγάλο στοίχημα από τον ΑΝΤ1, με σκοπό να μας ... Read more »

Μπόμπα: Με μάξι φόρεμα στο κέντρο μετά την αποχή από τα social

Μπόμπα: Με μάξι φόρεμα στο κέντρο μετά την αποχή από τα social Ήταν αρχές Αυγούστου όταν η Χριστίνα Μπόμπα μέσα από μια ανάρτησή της έκανε γνωστό πως για ένα διάστημα ... Read more »

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Πασινιάν έτοιμος να μεταφέρει τον αρμενικό πληθυσμό στην Αρμενία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Πασινιάν έτοιμος να μεταφέρει τον αρμενικό πληθυσμό στην Αρμενία Η μετεγκατάσταση κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ στην Αρμενία μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον είναι αδύνατο να ζήσουν στα σπίτια ... Read more »

Ζυγός

Ζυγός Η Πανσέληνος του μήνα στις 29/09 πραγματοποιείται ακριβώς απέναντί σου στον Κριό, Ζυγέ του 1ου δεκαημέρου, και ασφαλώς ανήκεις σε εκείνους/ες που επηρεάζονται περισσότερο. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες ... Read more »

Ρούπερτ Μέρντοχ: Τέλος εποχής για τον ισχυρότερο άνδρα των μίντια παγκοσμίως

Ρούπερτ Μέρντοχ: Τέλος εποχής για τον ισχυρότερο άνδρα των μίντια παγκοσμίως Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποχωρεί από την προεδρία της Fox και της News Corp αφού έχτισε μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης ... Read more »

10 συνήθειες απ’ όλο τον κόσμο που φέρνουν την ευτυχία

Τι είναι η ευτυχία; Πιθανώς, κάθε άτομο που επιχειρεί να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση θα καταλήξει στο δικό του συμπέρασμα, καθώς η ευτυχία είναι κάτι προσωπικό. Από την άλλη ... Read more »

Πέντε λόγοι που δεν χάνεις το επίμονο λίπος στην κοιλιά

H αντιμετώπιση του ανεπιθύμητου λίπους στην κοιλιά μπορεί να είναι το πιο δύσκολο – για να μην αναφέρουμε, εντελώς απογοητευτικό – μέρος της απώλειας βάρους. Το κοιλιακό λίπος συσσωρεύεται εύκολα ... Read more »

Μια συνεργασία μεταξύ Pokémon και Van Gogh Museum βρίσκεται στα σκαριά

Κάτι συναρπαστικό φαίνεται να μαγειρεύεται μεταξύ Άμστερνταμ και Ιαπωνίας. Πριν λίγες μέρες, το επίσημο κανάλι Pokémon στο YouTube κυκλοφόρησε ένα animation με θέμα ένα crossover μεταξύ του αγαπημένου ιαπωνικού franchise ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự