Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής

επιχείρηση ασπίδα και bέλος: η χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής

Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής

Του Udi Dekel

Η Επιχείρηση Ασπίδα και Βέλος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με δύο προηγούμενους γύρους μάχης – Επιχείρηση Χαραυγή (Αύγουστος 2022) και Επιχείρηση Μαύρη Ζώνη (Νοέμβριος 2019). Και στους τρεις γύρους, το Ισραήλ εστίασε στην εκστρατεία κατά της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), η οποία δεν κυβερνά τη Γάζα· ξεκίνησε τους γύρους με στοχευμένες δολοφονίες διοικητών της PIJ· ανταποκρίθηκε στις εκτοξεύσεις πυραύλων στο ισραηλινό μέτωπο με αναχαιτίσεις και προληπτικά μέτρα· και προσπάθησε να κρατήσει τον γύρο σύντομο προκειμένου να ελέγξει τα όρια της εκστρατείας και να αποτρέψει πιθανή επιδείνωση που θα εξελισσόταν σε άμεση αντιπαράθεση με τη Χαμάς. Και οι τρεις γύροι ήταν εκστρατείες αποφασιστικότητας, χωρίς πολιτικό σκοπό. Ο αντίκτυπος των δύο προηγούμενων εκστρατειών ήταν σύντομος· είναι πιθανό ότι ο αντίκτυπος της Επιχείρησης Ασπίδα και Βέλος θα είναι επίσης. Κατά τη διάρκεια και μετά από αυτές τις εκστρατείες, δεν έγινε καμία προσπάθεια αλλαγής της στρατηγικής πραγματικότητας ασφάλειας έναντι της Χαμάς, η οποία είναι η βασική πρόκληση ασφαλείας του Ισραήλ στην παλαιστινιακή αρένα.

Το Ισραήλ πάντα δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τις εκστρατείες σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μεταφράσει τη στρατιωτική επιτυχία σε πολιτικά επιτεύγματα, επειδή δεν καθορίζει πολιτικούς στόχους για τον εαυτό του εκτός από το “η ηρεμία θα αντιμετωπιστεί με ηρεμία”. Ο στρατηγικός στόχος επιτεύχθηκε με την πρώτη κίνηση – τη στοχευμένη δολοφονία τριών ανώτερων στελεχών της PIJ. Αυτό που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση αυτού του επιτεύγματος, επιδιώκοντας παράλληλα τον έλεγχο των ζημιών και στη διαπραγμάτευση μέσω πυρός προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να αφήσει τη Χαμάς εκτός της εκστρατείας. Η Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία δέχθηκε βαρύ πλήγμα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξάγει κάποιου είδους τίμημα από το Ισραήλ ώστε να παρουσιάσει ένα “αφήγημα νίκης”, ενώ προσπαθούσε να σύρει τη Χαμάς στις μάχες – και ίσως, στη συνέχεια, και τη Χεζμπολάχ. Η ίδια η PIJ, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για την ευημερία του λαού στη Γάζα, προσπάθησε να σβήσει τις μάχες, απεικονίζοντας παράλληλα τη ζημιά που είναι ικανή να προκαλέσει – όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στη Χαμάς.

Η Ισλαμική Τζιχάντ συμφώνησε να αποδεχθεί την αιγυπτιακή διατύπωση για κατάπαυση του πυρός μετά από πέντε ημέρες μάχης, μόλις κατέστη σαφές ότι η Χαμάς ήταν σταθερή στη θέση της να μη συμμετάσχει στις μάχες. Επιπλέον, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Χαμάς, υπό το φως του αυξανόμενου κινδύνου να συρθεί στις μάχες, έδωσε στην πραγματικότητα εντολή στην PIJ να τερματίσει την εμπλοκή. Οι χορηγοί της PIJ, η Χεζμπολάχ και το Ιράν, που θα ήθελαν να δέσουν τα χέρια του Ισραήλ βυθίζοντάς το σε μια κλιμάκωση εντός των συνόρων του και επομένως ήθελαν να συνεχιστούν οι μάχες, δεν έδειξαν κανένα σημάδι ότι ήταν πρόθυμοι να τη βοηθήσουν άμεσα. Καθώς η επιχείρηση εξελίχθηκε, η PIJ συνέχισε να έχει μεγάλες απώλειες – δολοφονίες ανώτερων αξιωματούχων και κατεδαφίσεις κατοικιών ακτιβιστών, ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας του IDF στη Γάζα. Ο Ζιγιάντ αλ-Νακάλα της PIJ συνόψισε τα γενικά γεγονότα ως εξής: “Υποφέραμε ό,τι υποφέραμε, ώστε η στάση μας να παραμείνει ενιαία, ισχυρή και σταθερή”. Πρόσθεσε ότι “η στρατιωτική μας πτέρυγα ήταν η πρωτοπορία της αντίστασης”. Ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της οργάνωσης – το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, το Κατάρ και την Αίγυπτο – και, όχι άθελά του, δεν ανέφερε τη Χαμάς.

Η αιγυπτιακή πρόταση κατάπαυσης του πυρός περιλάμβανε τη δέσμευση του Ισραήλ να τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, τις κατεδαφίσεις σπιτιών και τις επιθέσεις σε άτομα.

Ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος στο Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι για χρόνια η Χαμάς παρέμεινε σταθερή στη Γάζα και αρνήθηκε να επιτρέψει σε άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να υπαγορεύσουν την πολιτική της. Κατά την άποψή του, ο τελευταίος γύρος μαχών έδειξε την αδυναμία της Χαμάς, καθώς η Ισλαμική Τζιχάντ, με τη χρηματοδότησή της από το Ιράν, κατάφερε να θέσει την ατζέντα στη Γάζα. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτήν την αξιολόγηση, η Χαμάς δεν αποδυναμώθηκε. υποστήριξε αθόρυβα το PIJ, το οποίο λειτούργησε ως πληρεξούσιός της, μελέτησε την προσέγγιση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του IDF, τοποθετήθηκε ως υπεύθυνο μέρος που φρόντιζε τον πληθυσμό της Γάζας και δεν διακινδύνευσε τα επιτεύγματά της – κυριότερο μεταξύ των οποίων η είσοδος εργατών της Γάζας στο Ισραήλ, εκτενής είσοδος και έξοδος εμπορευμάτων από και προς τη Λωρίδα, και η ροή χρημάτων από το Κατάρ.

Το Ισραήλ θα ήθελε μια παρατεταμένη περίοδο ησυχίας βασισμένη στη στρατιωτική αποτροπή, ενώ αγνοεί τα θεμελιώδη προβλήματα που προέρχονται από την ενίσχυση της Χαμάς, η οποία είναι κυρίαρχη στη Λωρίδα της Γάζας και το κυρίαρχο στοιχείο στην παλαιστινιακή αρένα. Η PIJ έχει περιορισμένες δυνατότητες, όπως έδειξε για άλλη μια φορά η πρόσφατη εκστρατεία, και η επιχειρησιακή επιτυχία εναντίον της δεν μοιάζει με αυτό που μπορεί κανείς να περιμένει σε μια εκστρατεία κατά της Χαμάς. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το εάν η ισραηλινή αποτροπή αποκαταστάθηκε, αφού είχε επίσης αποδυναμωθεί από τις εσωτερικές διαδικασίες στο Ισραήλ. Ωστόσο, ακριβώς σχετικά με αυτό το θέμα, η εσωτερική ενότητα στο Ισραήλ και η αποτελεσματική ηγεσία της εκδήλωσης από το κατεστημένο της ασφάλειας κατέστησαν σαφές στους εχθρούς του Ισραήλ ότι η ισραηλινή κοινωνία δεν είναι αδύναμη ή υπό διάλυση. Το Ισραήλ επέδειξε επίσης εντυπωσιακές στρατιωτικές και μυστικές ικανότητες κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Ασπίδα και Βέλος, σε εναέρια επίθεση και άμυνα. Επειδή όμως δεν καθορίστηκε πολιτικός στόχος, η αποφασιστικότητα που φαινομενικά επιτεύχθηκε μπορεί να αποδειχθεί άπιαστη. Πράγματι, για την Ισλαμική Τζιχάντ, η διεξαγωγή πολλών ημερών μάχης εναντίον του ισραηλινού στρατού, η ισχυρή παραμονή και η επίδειξη της ικανότητάς της να εκτοξεύει μπαράζ ρουκετών, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων βαθιά μέσα στην επικράτεια του Ισραήλ, είναι η ουσία της “αντίστασης”.

Εν ολίγοις, η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει το Ισραήλ – η πρόκληση της Χαμάς – παραμένει. Το Ισραήλ αισθάνεται άνετα να χωρίσει τη Χαμάς από την PIJ και να απαλλάξει τη Χαμάς από την ευθύνη της για τις ενέργειες στη Γάζα, επειδή το Ισραήλ επιδιώκει να αποφύγει μια ευρύτερη εκστρατεία εναντίον της Χαμάς αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η αποχώρηση της Χαμάς από τις μάχες δεν αποτελεί στρατηγικό επίτευγμα για το Ισραήλ, δεδομένου ότι στην πράξη επέτρεψε για άλλη μια φορά στη Χαμάς να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ χρησιμοποιεί την PIJ ως πληρεξούσιό της, αποφασίζοντας πότε λήγει η μάχη και καθορίζοντας την έντασή της. Η επιχείρηση ήταν ένα πρόσθετο επίπεδο σε μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στην παλαιστινιακή αρένα, καθώς η Χαμάς συνεχίζει να ενισχύεται και η Παλαιστινιακή Αρχή γίνεται πιο αδύναμη – και πράγματι, δεν έπαιξε κανένα ρόλο στις επαφές για τον τερματισμό των μαχών. Επιπλέον, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γίχια Σινουάρ, έχει χαρακτηριστεί ως ο κεντρικός πολιτικός παράγοντας στο παλαιστινιακό σύστημα για την επόμενη ημέρα από τον Μαχμούντ Αμπάς.

Δείτε τη δημοσίευση του πρωτότυπου άρθρου εδώ

Διαβάστε ακόμα:

News Related

OTHER NEWS

ΣΥΡΙΖΑ - «Καρφώνει» τον Τσίπρα ο Αποστολάκης, για να καλύψει τον Κασσελάκη: «Ούτε ο Αλέξης γνώριζε τα εθνικά θέματα»

kasselakis_apostolakis_arthro Με την τριβή μαθαίνει κανείς τα εθνικά, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη για το ... Read more »

Αίγυπτος: Σπουδαία αρχαιοελληνικά ευρήματα βρέθηκαν στον βυθό της Μεσογείου - Βρέθηκε ναός της Αφροδίτης

Έναν ναό της Αφροδίτης που είναι πλέον στον βυθό της Μεσογείου εντόπισαν Αιγύπτιοι και Ευρωπαίοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα. Ο ναός βρισκόταν στην αρχαία πόλη Ηράκλειον ... Read more »

Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Ίο - Ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

astynomia Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Ίο με την κατηγορία δωροδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής, ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη, φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ το χρόνο από ιδιοκτήτη νυχτερινού ... Read more »

Αγρίνιο: Νεκρός 24χρονος σε εργατικό δυστύχημα

Αγρίνιο: Νεκρός 24χρονος σε εργατικό δυστύχημα Τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν νεαρό 24 ετών σημειώθηκε στο Αγρίνιο λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (22/9). Ο άτυχος 24χρονος από ... Read more »

Φθιώτιδα: «Θα σταματήσουμε για καφέ, είμαστε καλά» – Το τελευταίο τηλεφώνημα πατέρα και γιου πριν χαθούν τα ίχνη τους

αστυνομία Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης ενός πατέρα και του γιου του, στη Φθιώτιδα. Οι δυο τους ταξίδευαν από την Λαμία προς την Άρτα, ωστόσο, αγνοούνται ... Read more »

Κασσελάκης: Πρώτα ο Θεός... θα προχωρήσουμε στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Χωρις_τιτλο Μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε στα λεκτικά φάουλ του Στέφανου Κεσσαλάκη, όταν μιλά δια ζώσης και όχι μπροστά σε κάμερα με έτοιμο κείμενο. Αυτή τη φορά επικαλέστηκε τον Θεό ... Read more »

Xαλκίδα: Συνελήφθη ιερέας που απειλούσε 12χρονο με ξύλινη βέργα

Xαλκίδα: Συνελήφθη ιερέας που απειλούσε 12χρονο με ξύλινη βέργα Συνελήφθη 38χρονος ιερέας, διευθυντής του ορφανοτροφείου αρρένων της Ιεράς Μονής Χαλκίδας, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ... Read more »

Βίντεο δείχνει τεράστια έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Jiaxing της Κίνας

Βίντεο δείχνει τεράστια έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Jiaxing της Κίνας. Φωτογραφίες: Αναπαραγωγή Twitter @Top_Disaster Βίντεο δημοσιευμένα στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τη στιγμή που μια τεράστια έκρηξη συνέβη σε έναν ... Read more »

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» Αντίστροφα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» μετρούν όλοι στον Παναθηναϊκό. Ενόψει του πρώτου τζάμπολ το Σάββατο, βρίσκεται σε εξέλιξη η ... Read more »

Λίμνη Κάρλα: Στιγμές αγωνίας για την μητέρα του αγνοούμενου ψαρά – «Ήταν ένα παιδί διαμάντι»

Λίμνη Κάρλα: Στιγμές αγωνίας για την μητέρα του αγνοούμενου ψαρά – «Ήταν ένα παιδί διαμάντι» Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του 45χρονου ψαρά που αγνοείται στην Λίμνη Κάρλα από το πρωί ... Read more »

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι μόνο για τους πολύ πλούσιους

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι μόνο για τους πολύ πλούσιους Οι τεχνολογίες που οδηγούν στα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι πολύ ακριβές. Και έτσι για αρκετό καιρό ακόμα θα αποτελούν και ... Read more »

Βασιλική Μιλλούση: Η εξομολόγηση για τις κόρες της - «Από όταν ήταν στην κοιλιά μου ξεκίνησαν να...»

Στην εκπομπή “Fay’s Time” βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου η Βασιλική Μιλλούση. Η ίδια μίλησε για όλους και για όλα στη Φαίη Σκορδά και βεβαίως δεν παρέλειψε ... Read more »

Pirola: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού

Φωτ.: Unsplash Η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού BA.2.86, γνωστή και ως Pirola, εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει θέσει στη λίστα με τα υπό παρακολούθηση στελέχη. ... Read more »

Η τροφή που εξουδετερώνει τη μυρωδιά του σκόρδου (μελέτη)

Η τροφή που εξουδετερώνει τη μυρωδιά του σκόρδου (μελέτη) Το σκόρδο έχει έντονη οσμή και χαρακτηριστική καυστική γεύση που οφείλεται σε αιθέρια έλαια πλούσια σε θειούχες ενώσεις. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο ... Read more »

Ερντογάν: «Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις με το Ισραήλ»

Φωτό αρχείου Επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη και αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «του είπα ότι θα πρέπει να κάνεις ... Read more »

Οι συμμορίες της Στοκχόλμης

Για δεκαετίες η Σουηδία θεωρούνταν συνώνυμο της ειρηνικής συνύπαρξης. Η βία μεταξύ συμμοριών, στις οποίες συμμετέχουν ακόμα και ανήλικοι, καταρρίπτει τον μύθο. Δύο πελάτες στην παμπ της μικρής πόλης Σαντβίκεν ... Read more »

Χατζηνικολάου σε Γιώργο Τσίπρα για Κασσελάκη: Στου κασίδι του κεφάλι θα μάθει;

Χατζηνικολάου σε Γιώργο Τσίπρα για Κασσελάκη: Στου κασίδι του κεφάλι θα μάθει; Πώς σχολίασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 τις αναφορές Στέφανου Κασσελάκη περί κρατιδίου και ΑΔΕΔΥ. ... Read more »

Θεοδώρα Τζάκρη: «Έκανε σαρδάμ ο Κασσελάκης – Παραδέχονται ότι έχασαν από έναν άμπαλο;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Έκανε σαρδάμ ο Κασσελάκης – Παραδέχονται ότι έχασαν από έναν άμπαλο;» Η Θεοδώρα Τζάκρη απέδωσε σε σαρδάμ την επικίνδυνη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, ενώ προκάλεσε ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự