Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για ΑμΕΑ

δήμος αθηναίων: δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για αμεα

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για ΑμΕΑ

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία διοργανώνει άλλη μια χρονιά ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα δημοτικά κολυμβητήρια, στο Γουδή, το Σεράφειο, την Κολοκυνθού και τη Γκράβα, καθώς και το Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», λειτουργούν έξι μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Ήδη ξεκίνησαν να υποδέχονται άτομα με αναπηρίες που ενδιαφέρονται για κολύμπι και γυμναστική.

Τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται, είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες (2 ή 3 ατόμων), με στόχο την καλύτερη απόδοση και το μεγαλύτερο δυνατό θεραπευτικό όφελος για τους συμμετέχοντες. Απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ηλικίας 5 έως 65 ετών και είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες.

Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα άθλησης του ΟΠΑΝΔΑ, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να αναπτύξουν βασικές κινητικές δεξιότητες, να αποκτήσουν καλύτερο προσανατολισμό στον χώρο και τον χρόνο, να αναπτύξουν ακουστικά ερεθίσματα και πρωτοβουλίες (κυρίως μέσα από τα αθλητικά παιχνίδια στο νερό), ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ψυχοκινητική υποστήριξη που λαμβάνουν μέσα από κινητικές δραστηριότητες στην πισίνα.

Στα οφέλη αυτά προστίθεται η κοινωνικοποίηση, η ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας και η αποφυγή κάθε είδους απομόνωσης, η καλλιέργεια συναισθημάτων χαράς, δημιουργίας και αισιοδοξίας, αλλά και η βελτίωση της λειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους -ύπνο, σίτιση, συγκέντρωση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Πληροφορίες:

Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Μαζικού Αθλητισμού ΟΠΑΝΔΑ 210 5284873 & 874

Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός»: Βασ. Όλγας 1, Ζάππειο (έναντι Παναθηναϊκού Σταδίου), τηλ.: 210 3235299

Ημέρες και ώρες προγραμμάτων εκγύμνασης (συμμετέχουν 50 άτομα εβδομαδιαίως)

Δευτέρα: 15.00-20.00 |Τρίτη: 16.00-21.00 | Τετάρτη: 16.00-21.00 | Πέμπτη: 16.00-21.00 | Παρασκευή: 15.00-20.00 | Σάββατο: 09.30-14.30

Στα προγράμματα κολύμβησης συμμετέχουν 20 – 30 άτομα εβδομαδιαίως ανά κολυμβητήριο.

-Τμήμα Κλειστών Αθλητικών Κέντρων και Κολυμβητηρίων ΟΠΑΝΔΑ:

210 5284877- 210 5284878 – 210 5284896

Δημοτικά Κολυμβητήρια:

● Γουδή: Κανελλοπούλου & Κοκκινοπούλου – Γουδή, 210 7771990

● Σεράφειο: Πειραιώς & Εχελιδών 69 – Ρουφ, 210 3313334

● Κολοκυνθούς: Λεάνδρου & Ιφιγενείας – Κολωνός, 210 5153725

● Γκράβας: Πασσώβ 10 – ‘Ανω Πατήσια, 210 2282714

Ημέρες και ώρες προγραμμάτων κολύμβησης:

Δευτέρα – Παρασκευή: 13:00 -19:00

Σάββατο: 09:00 – 14:00

Τα προγράμματα για τα ‘Ατομα με Αναπηρίες υλοποιούνται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ‘Αθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο). Τα συγκεκριμένα προγράμματα εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

News Related

OTHER NEWS

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το cosy σπίτι του με τον ριγέ τοίχο και τους άνετους καναπέδες στο σαλόνι!

Τι χρειάζεται ένας καλλιτέχνης σαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο σπίτι του για να το νιώθει άνετο και λειτουργικό; Μόνο άνετους και ευρύχωρους καναπέδες, λίγα και καλά έπιπλα και λιτή και ... Read more »

Έπεσε στη ΦΑΛκονέρα

Έπεσε στη ΦΑΛκονέρα Πόσες φορές άραγε μπορεί να κριθεί ένα ματς και δη ένα ντέρμπι αιωνίων; Οι απαντήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, αλλά το σημερινό κρίθηκε τουλάχιστον δυο φορές στις οποίες ... Read more »

Όταν τεράστια Κύματα σηκώθηκαν στο κέντρο των Τιράνων

Πάντα η Αλβανία αποτελούσε για μένα ένα μεγάλο μυστήριο. Γνωρίζω πάρα πολλούς Αλβανούς που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα από το 1990 και μετά. Θυμάμαι έντονα τότε, σαν παιδί να νιώθω ... Read more »

Τι σημαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού για το μη μισθολογικό κόστος

Τι σημαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού για το μη μισθολογικό κόστος Του Δημήτρη Κατσαγάνη Σε αντίστοιχη αύξηση και του μη μισθολογικού κόστους οδηγεί η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά ... Read more »

Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις – Τι να προσέξετε

Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις – Τι να προσέξετε Περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου έχουν όσοι φορολογούμενοι προχώρησαν σε αλλαγή της περιουσιακής τους κατάστασης το 2022 για να τις δηλώσουν ... Read more »

Ρωσικό δικαστήριο δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη Ρωσία

Ρωσικό δικαστήριο δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη Ρωσία Ρωσικό δικαστήριο δέσμευσε τη Δευτέρα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη Ρωσία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε ... Read more »

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το θέμα Πολάκη θα ανοίξει κατά μια μονάδα την ψαλίδα της διαφοράς και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές άλλο ένα ... Read more »

Εαρινή Ισημερία: Σήμερα η πρώτη μέρα της Άνοιξης

Ανοιξιάτικο τοπία Η άνοιξη έφτασε και επισήμως, καθώς σήμερα, Δευτέρα (20/3), είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας για το 2023, του φαινομένου κατά το οποίο η μέρα και νύχτα έχουν ... Read more »

Πως το Βιετνάμ θα βοηθήσει τη Skoda

Πως το Βιετνάμ θα βοηθήσει τη Skoda Οι κυρώσεις της Ευρώπης στη Ρωσία επέφεραν και την απόσυρση των αυτοκινητοβιομηχανιών από την αγορά της δεύτερης. Για τη Skoda, αυτό ήταν σημαντικό ... Read more »

Παρί: Το αφεντικό τρελάθηκε! Έτοιμη για μεταγραφή 180 εκατ.

Ο Νάσερ Αλ-Κελαϊφί Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι στο στρατόπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν καθώς η φετινή αγωνιστική περίοδος εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο τόσο εντός όσο ... Read more »

Επιτόκια - εφιάλτης για τους δανειολήπτες – Τι προβληματίζει τις τράπεζες

Σε εξαιρετικά ασφυκτικό κλοιό λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στα επιτόκια βρίσκονται πλέον οι δανειολήπτες. Η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει επιπλέον το βασικό επιτόκιο του ευρώ κατά 50 μονάδες βάσης ... Read more »

Μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκό του κουταλιού, όλα τα φρούτα στο βάζο

Μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκό του κουταλιού, όλα τα φρούτα στο βάζο Ζάχαρη, ένα φυσικό συντηρητικό Η ζάχαρη είναι μία από τις βασικές πρώτες ύλες στη ζαχαροπλαστική. Οι πολλαπλές ιδιότητές της χαρίζουν ... Read more »

Bruce Willis: Η Demi Moore «ανέβασε» βίντεο με όλη την οικογένεια να του εύχονται χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του – Σ’ αγαπάμε!

Bruce Willis: Η Demi Moore «ανέβασε» βίντεο με όλη την οικογένεια να του εύχονται χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του – Σ’ αγαπάμε! Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις γιόρτασε τα ... Read more »

MasterChef: Σοκ στο πλατό - Αυτός είναι ο νέος "εισβολέας"

MasterChef Γεμάτο νέες συνταγές, αλλά και αρκετές εκπλήξεις θα είναι τα νέα επεισόδια του MasterChef αυτή την εβδομάδα. Ακόμα ένας παίκτης από προηγούμενους κύκλους θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μία θέση ... Read more »

Μετατέθηκε η υποβολή προσφορών για το Φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική

Από παλαιότερη σύσκεψη για το φράγμα Χαβρία Στο τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο-ΣΔΙΤ που αφορά στην κατασκευή του Φράγματος Χαβρία στην περιοχή της Χαλκιδικής. ... Read more »

The Diplomat: Διαβάστε πότε θα κυκλοφορήσει το πολιτικό θρίλερ με την Keri Russell

The Diplomat: Διαβάστε πότε θα κυκλοφορήσει το πολιτικό θρίλερ με την Keri Russell Το Netflix ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου πολιτικού θρίλερ με τίτλο «The Diplomat», που θα είναι διαθέσιμο ... Read more »

Μπέτυ Μαγγίρα: Έχει την πιο στιλάτη κόρη!

Μπέτυ Μαγγίρα: Έχει την πιο στιλάτη κόρη! Οι κόρες της Μπέτυς Μαγγίρα και του Δημήτρη Μάζη έχουν μεγαλώσει πολύ και είναι κούκλες και στιλάτες! Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός του gossip-tv.gr ... Read more »

Μαρία Τσάλλα: Η διπλή ζωή της Ιρίνα

Ρωσίδα Κατάσκοπος Μαρία Τσάλλα Στη γειτονιά του Παγκρατίου συστηνόταν ως «Μαρία Τσάλλα», ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά, με χόμπι τη φωτογραφία. Μάλιστα, ετοιμαζόταν να επισημοποιήσει τη σχέση της με τον σύντροφό ... Read more »

Στιγμές αγωνίας για 50χρονη στη Γλυφάδα: Ένοπλοι την έδεσαν και την φίμωσαν μέσα στο σπίτι της

Στιγμές αγωνίας για 50χρονη στη Γλυφάδα: Ένοπλοι την έδεσαν και την φίμωσαν μέσα στο σπίτι της Θύμα ληστείας έπεσε την Παρασκευή 24/2 μια γυναίκα 50 ετών στο σπίτι της στην ... Read more »

Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη

Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ειδική Συνεδρίαση για την ανάληψη των καθηκόντων ... Read more »

Όταν οι Αμερικανοί επιμένουν …

Όταν οι Αμερικανοί επιμένουν … Η μαύρη επέτειος με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τους εκατομμύρια εκτοπισμένους και την Ευρώπη να ζει τις χειρότερες ημέρες της ιστορίας της από τον Β ... Read more »

Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο... Σχεδόν 100% πληρότητες σε όλους τους προορισμούς

Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο… Σχεδόν 100% πληρότητες σε όλους τους προορισμούς Για τις πολύ υψηλές πληρότητες σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, που αυτό το τριήμερο αγγίζουν ... Read more »

Σπουδαία ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο γαλαξίες - Δείτε τον χάρτη

desi Ο μεγαλύτερος δισδιάστατος χάρτης του σύμπαντος που δημιουργήθηκε ποτέ έγινε ακόμα μεγαλύτερος, μιας και οι επιστήμονες συμπλήρωσαν ακόμα περισσότερα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές καθώς πλέον στον χάρτη απεικονίζονται ... Read more »

Eurovision 2023: Αναπάντεχη επιστροφή στο διαγωνισμό μετά από 11 χρόνια

Eurovision 2023: Αναπάντεχη επιστροφή στο διαγωνισμό μετά από 11 χρόνια Προ των πυλών βρίσκεται ο 67ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, με τις 37 διαγωνιζόμενες χώρες να βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής ... Read more »

Ο Τσίπρας στο «ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί: «Αποκλείω κυβέρνηση ηττημένων»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν οι εκλογές, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλους και για όλα. Πιστεύει ότι οι δημοσκόποι θα ... Read more »

Νίκος Κοκλώνης: Κανονικά το «Just the 2 of us» απόψε - Τι συμβαίνει στον ALPHA

Νίκος Κοκλώνης: Κανονικά το «Just the 2 of us» απόψε – Τι συμβαίνει στον ALPHA Νίκος Κοκλώνης: Ο παραγωγός και παρουσιαστής, με ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι το τηλεοπτικό σόου «Just the 2 ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự