ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά το μεταπτυχιακό για τους μηχανικούς του αύριο

γεκ τερνα: ξεκινά το μεταπτυχιακό για τους μηχανικούς του αύριο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά το μεταπτυχιακό για τους μηχανικούς του αύριο

Της Ελένης Μπότα

Με την κοινή παραδοχή ότι “η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μία νέα γενιά μηχανικών, έτοιμων να συμβάλουν αποτελεσματικά στην υλοποίηση των σύνθετων και πολύπλοκων έργων υποδομών που προγραμματίζονται”, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεκινά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τους μηχανικούς του αύριο.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, που θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο, οργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με τη σύμπραξη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ για τη διεπιστημονική κάλυψη των γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνει. Το ΕΔΠΜΣ- ΔΕΥΚ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατ’ αρχήν για πέντε χρόνια με το συνολικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Το μεταπτυχιακό θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, αφού λάβει πιστοποίηση με 30 φοιτητές, οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήριο τον βαθμό πτυχίου, τους βαθμούς στα συναφή του μεταπτυχιακού μαθήματα και τη συστατική επιστολή. Όρος είναι να έχουν πάρει πτυχίο μέσα στην προηγούμενη πενταετία. Στο μεταπτυχιακό, 18μηνης διάρκειας, θα φοιτήσουν και έως 5 μηχανικοί της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Για την ολοκλήρωσή του απαιτείται η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση 10 μαθημάτων, η παρακολούθηση κύκλου διαλέξεων και τεχνικών επισκέψεων και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 22/6/2023, αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών” για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Τα κριτήρια 

Το ΕΔΠΜΣ, ελάχιστης διάρκειας τριών (3) εξαμήνων, οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ). Τόσο η παρακολούθηση των μαθημάτων όσο και η εκπόνηση εργασιών είναι υποχρεωτική.

Τα μαθήματα του Προγράμματος διεξάγονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Στο ΕΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί Διπλωματούχοι Μηχανικοί που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια (κριτήρια εισαγωγής):

• αποφοίτησαν από ΑΕΙ της ημεδαπής με πενταετή διάρκεια σπουδών τα τελευταία πέντε (5)

ακαδημαϊκά έτη,

• έχουν βαθμό αποφοίτησης λίαν καλώς (7/10) ή ανώτερο και

• κατέχουν πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Proficiency ή IELTS (for study) με βαθμό 7/10 κατ΄ ελάχιστον ή πτυχίο αγγλόφωνου ΑΕΙ.

Δεκτοί γίνονται επίσης και τελειόφοιτοι των ίδιων Σχολών με αντίστοιχα προσόντα υπό την αίρεση ότι θα προσκομίσουν το πτυχίο τους έως τις 2/10/2023.

Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 σε 30.

Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων γίνεται σε τρία στάδια.

Στο πρώτο στάδιο, με βάση τα στοιχεία της αίτησης (εκδήλωσης ενδιαφέροντος) συμμετοχής τους, αποκλείονται όσοι δεν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια εισαγωγής. Ειδικά ως προς το κριτήριο της αγγλικής γλώσσας, η σχετική πιστοποίηση μπορεί να αποκτηθεί και να υποβληθεί έως το τρίτο στάδιο.

Στο δεύτερο στάδιο, όσοι πέρασαν επιτυχώς το πρώτο στάδιο αξιολογούνται με συνεκτίμηση μόνον τριών κριτηρίων (γενικού βαθμού διπλώματος, ετών φοίτησης, μεταπτυχιακών σπουδών) και επιλέγονται οι επικρατέστεροι υποψήφιοι.

Στο τρίτο και τελικό στάδιο, οι ως άνω επικρατέστεροι υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη και αξιολογείται η συνολική εικόνα τους. Σε συνδυασμό με τα κριτήρια του δευτέρου σταδίου θα ληφθούν υπόψη και οι πανεπιστημιακές διακρίσεις, η ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, άλλες συναφείς δραστηριότητες και ικανότητες των υποψηφίων (όπως ηγετικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές), οι συστατικές επιστολές, οι στόχοι, τα κίνητρα και οι προοπτικές εξέλιξης τους.

Στο τρίτο στάδιο οι υποψήφιοι προσκομίζουν προς έλεγχο τα πρωτότυπα στοιχεία που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά με την αίτηση τους.

Τρεις θέσεις από τις 30 καταλαμβάνονται από υποψήφιους οι οποίοι πληρούν

κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια, τα οποία συνεκτιμώνται επιπροσθέτως των ανωτέρω κριτηρίων.

Διαβάστε ακόμα:

News Related

OTHER NEWS

Μπρους Γουίλις: Δύσκολη η μάχη του με την άνοια - «Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει τι έχει» λέει η σύζυγός του

mprous_goyilis93890 Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις, όπως άφησε να εννοηθεί, η σύζυγός του. Σε μια φορτισμένη συνέντευξη, η Έμα Χέμινγκ μίλησε για τον σταρ του Χόλιγουντ, ο ... Read more »

3χρονη κοιμήθηκε στο χαλάκι του μπάνιου για να είναι κοντά στη μαμά της που έκανε ντους!

3χρονη κοιμήθηκε στο χαλάκι του μπάνιου για να είναι κοντά στη μαμά της που έκανε ντους! Όσοι έχουμε μικρά παιδιά, ξέρουμε ότι… δεν αντέχουν λεπτό μακριά μας ενώ συχνά δεν ... Read more »

Ερντογάν: Η νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ευκαιρία για περιφερειακή σταθερότητα

Ερντογάν: Η νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ευκαιρία για περιφερειακή σταθερότητα Την άποψη ότι η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, άνοιξε ένα ... Read more »

Το άλμπουμ της ζωής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο NEWS 24/7

Μετά από ένα αποθεωτικό καλοκαίρι με ένα SOLD OUT Καλλιμάρμαρο, κατάμεστες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο ελληνικό ... Read more »

Γιοβάνοβιτς: «Προηγηθήκαμε και μετά κάναμε το χειρότερό μας διάστημα στο παιχνίδι»

Γιοβάνοβιτς: «Προηγηθήκαμε και μετά κάναμε το χειρότερό μας διάστημα στο παιχνίδι» Τα αίτια της ήττας του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ προσπάθησε να αναλύσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του ... Read more »

Ο χάρτης των συνδρομητών στην ψηφιακή τηλεόραση -Τα μερίδια αγοράς

Ο χάρτης των συνδρομητών στην ψηφιακή τηλεόραση -Τα μερίδια αγοράς Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  Με το βλέμμα στραμμένο στη διαρκή αναβάθμιση του περιεχομένου και την προσέλκυση νέων συνδρομητών κινούνται οι μεγάλοι ... Read more »

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές από τον Ραγκούση για την «εκπαραθύρωση» Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη – «Το έμαθαν από τα ΜΜΕ»

Γιάννης Ραγκούσης «О†ПЃП‡О№ПѓО±ОЅ П„О± ПЊПЃОіО±ОЅО±В» ПѓП„ОїОЅ ОЈОҐОЎО™О–О‘, ОјОµП„О¬ П„О№П‚ О±О»О»О±ОіО­П‚ ПЂОїП… О­ОєО±ОЅОµ Ої ОЅОµОїОµОєО»ОµОіОµОЇП‚ ПЂПЃПЊОµОґПЃОїП‚ П„ОїП… ОЈОҐОЎО™О–О‘, Στέφανος Κασσελάκης. Ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στα social media την οποία ... Read more »

Αστυνομικός συνελήφθη επειδή έκλεισε την πρώην του σε ψυχιατρείο – Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικός Ένας παντρεμένος αστυνομικός στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ κατηγορείται ότι συνέλαβε και έκλεισε την πρώην σύντροφο του σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο 37χρονος Ρόναλντ Ντέιβις συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης ... Read more »

Κέβιν Σόρμπο: Ο «Ηρακλής» ξέσπασε κατά των αντρών του Χόλιγουντ - «Υπάρχει κρίση αρρενωπότητας»

iraklis_sorbo3090 Μπορεί ο Κέβιν Σόρμπο να έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τηλεοπτικό Ηρακλή, ωστόσο, στο Χόλιγουντ δεν υπάρχει καμία θέση για εκείνον. Ο 65χρονος σήμερα ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά ... Read more »

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Γεωργιαδης_24092023 Για τις αλλαγές που φέρνει το εργατικό νομοσχέδιο και τις πληροφορίες περί κατάργησης 8ωρου μίλησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώνταςστον ΣΚΑΙ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λέτε να είχα καταργήσει το ... Read more »

Απασφάλισε ο Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

filis_43634 Μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στρέφοντας τα πυρά του τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα. «О”ОµОЅ ОµОЇОЅО±О№ П†О±О№ОЅПЊОјОµОЅОї ОµОЅПЊП‚ ОјО®ОЅО± Ої ... Read more »

Συνδυασμός Ζωδίων – Καρκίνος και Υδροχόος

Συνδυασμός Ζωδίων – Καρκίνος και Υδροχόος. Φωτογραφία: Pixabay Καρκίνος και Υδροχόος: Αυτό το δίδυμο είναι σαν το νερό και το λάδι, δύσκολα θα περάσουν από το πρώτο ραντεβού Το καλύτερο ... Read more »

Λίγους μήνες πριν γίνει ξανά μαμά η Κατερίνα Στικούδη έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Λίγους μήνες πριν γίνει ξανά μαμά η Κατερίνα Στικούδη έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της Η Κατερίνα Στικούδη αποκάλυψε πρόσφατα την δεύτερη εγκυμοσύνη της και ξάφνιασε τους πάντες. Το ... Read more »

Στέφανος Κασσελάκης: Χόρεψε και διασκέδασε σε συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη

Κασσελάκης βίντεο συναυλία Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού βρέθηκε χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για την συναυλία – αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Η κάμερα «συνέλαβε» τον ... Read more »

Μεγάλος αδελφός στο Αφγανιστάν - Το φιλόδοξο σχέδιο των Ταλιμπάν

Μεγάλος αδελφός στο Αφγανιστάν – Το φιλόδοξο σχέδιο των Ταλιμπάν Μάτια παντού θέλουν να έχουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δημιουργώντας ένα μεγάλης κλίμακας δίκτυο παρακολούθησης με κάμερες το οποίο θα μπορούσε να ... Read more »

Κώστας Μπακογιάννης: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 34 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του

bakogiannis12 Έχουν περάσει 34 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και ο γιος του Κώστας Μπακογιάννης, του αφιέρωσε συγκινητικά λόγια. «Όσα χρόνια ... Read more »

Julia Roberts | Η νέα δραματική αλλαγή στα μαλλιά της ανήκει στις επόμενες μεγάλες τάσεις

Julia Roberts Η τάση των curtain bangs ξεκινά να “ξεθυμαίνει” σιγά σιγά με μία γνώριμη και αρκετά οικεία τάση από τα παλιά να επιστρέφει στο προσκήνιο ενθουσιάζοντας fashionistas και celebrities ... Read more »

Ποιες περιοχές θα πλήξουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ποιες περιοχές θα πλήξουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự