Βόλος: Δρόμος περνά μέσα από… προαύλιο σχολείου

βόλος: δρόμος περνά μέσα από… προαύλιο σχολείου

Σχολείο Βόλος

Ως δρόμος έχει χαρακτηριστεί το σχολικό προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας στον Βόλο και το σχολείο δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να αξιοποιήσει τον χώρο.

Για την ακρίβεια, ο δρόμος περνά μέσα από το σχολικό προαύλιο και παρόλο που δεν λειτουργεί, απαγορεύεται να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν. Ιωνία στον Βόλο και αφορά σε χώρο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, στο ρυμοτομικό σχέδιο στο οικοδομικό τετράγωνο 224, που περικλείεται από τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φυτόκου, Καθηγητή Παναγιώτη Βουτσά και Παρασκευοπούλου διέρχεται εγκεκριμένη οδός.

Η εν λόγω «εγκεκριμένη οδός» βρίσκεται στο πίσω μέρος του προαυλίου του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, όπου λειτουργεί και το Γυμναστήριο του σχολείου.

Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδο 5Χ5 όμως δεν μπορεί λόγω του… δρόμου.

Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες.

Σκάμμα που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα, ενώ το σχολείο από το 2012- 2013 επιθυμεί να δημιουργήσει στο υπόλοιπο τμήμα ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.

«О¤О± ПЂО±О№ОґО№О¬ О­ПЂО±О№О¶О±ОЅ ПЂОїОґПЊПѓП†О±О№ПЃОї, О±О»О»О¬ П…ПЂО®ПЃП‡О±ОЅ ОґО№О±ОјО±ПЃП„П…ПЃОЇОµП‚, ОіО№О±П„ОЇ О· ОјПЂО¬О»О± О­П†ОµП…ОіОµ, ОєО±П„О­О»О·ОіОµ ПЂО¬ОЅП‰ ПѓОµ ОєОµПЃО±ОјОЇОґО№О± ОєО±О№ ОїО№ ПЂОµПЃОЇОїО№ОєОїО№ ОµОЅОїП‡О»ОїПЌОЅП„О±ОЅ. ОЈОєОµП†П„О®ОєО±ОјОµ О»ОїО№ПЂПЊОЅ ОЅО± ОїПЃО№ОїОёОµП„О®ПѓОїП…ОјОµ П„ОїОЅ П‡ПЋПЃОї. О’ПЃО®ОєО±ОјОµ П„О­ПЃОјО±П„О± ОєО±О№ ОµП„ОїО№ОјО±О¶ПЊОјО±ПѓП„О±ОЅ ОЅО± П„ОїПЂОїОёОµП„О®ПѓОїП…ОјОµ П€О·О»О® ПЂПЃОїПѓП„О±П„ОµП…П„О№ОєО® ПѓОЇП„О± ОіО№О± ОЅО± ОјО·ОЅ ОѕОµП†ОµПЌОіОµО№ О· ОјПЂО¬О»О±, ПЊП„О±ОЅ ОјО±П‚ ОµОЇПЂО±ОЅ ПЊП„О№ ОґОµОЅ ОјПЂОїПЃОїПЌОјОµ ОЅО± ОєО¬ОЅОїП…ОјОµ ОєО±ОјОЇО± О±ПЂОїО»ПЌП„П‰П‚ ПЂО±ПЃО­ОјОІО±ПѓО· ОіО№О±П„ОЇ О· О­ОєП„О±ПѓО· είναι… ОґПЃПЊОјОїП‚В», ПЂОµПЃО№ОіПЃО¬П†ОµО№ ПѓП„Ої taxydromos.gr О· ОґО№ОµП…ОёПЌОЅП„ПЃО№О± П„ОїП… ПѓП‡ОїО»ОµОЇОїП…, О’О¬ПѓПѓО± О О±ПЃО±ПѓОєОµП…О¬, П„Ої ПЂО±ПЃО¬ОґОїОѕОї ПЂОїП… ПѓП…ОјОІО±ОЇОЅОµО№.

Το σχολείο έχει καταθέσει αίτημα ζητώντας την κατάργηση της οδού που είναι ουσιαστικά τμήμα του σχολικού προαυλίου με στόχο «εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και τον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος τίθεται η σκέψη για κατασκευή μικρού γηπέδου 5Χ5», υπογραμμίζει η διευθύντρια.

Συνεδρίαση την Δευτέρα για τροποποίηση του σχεδίου

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεθαύριο 20/3 στη μία το μεσημέρι και η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατάργηση της οδού, προκειμένου να μπορέσει το σχολείο, να αξιοποιήσει τον χώρο του.

«О€ОЅО± ПЊОЅОµО№ПЃОї 11 ОµП„ПЋОЅ ОґПЃОїОјОїО»ОїОіОµОЇП„О±О№В», ПѓП‡ОїО»ОЇО±ПѓОµ О· ОґО№ОµП…ОёПЌОЅП„ПЃО№О± П„ОїП… ПѓП‡ОїО»ОµОЇОїП… О’О¬ПѓПѓО± О О±ПЃО±ПѓОєОµП…О¬.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηριστικό έκτασης σε κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για έκταση που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας και σήμερα είναι οικοδομήσιμος αλλά διαμορφωμένος ως πλατεία.

Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο 72 που περικλείεται από τις οδούς Εθνικών Αγώνων, Φυτόκου, Κάδμου και Θράκης.

News Related

OTHER NEWS

Το ιδιαίτερο Πάσχα στην Πάτμο - Οι εμπειρίες που προσφέρει το νησί της Αποκάλυψης

Το ιδιαίτερο Πάσχα στην Πάτμο – Οι εμπειρίες που προσφέρει το νησί της Αποκάλυψης Η τελετή του Ιερού Νιπτήρα, ένα από τα παλαιοτέρα θρησκευτικά έθιμα της Ελλάδας που συνδέεται με ... Read more »

Σεισμός 4,8R στην Κύθνο

Σεισμός 4,8R στην Κύθνο Σεισμική δόνηση 4,8R σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κύθνο και συγκεκριμένα 39 χιλιόμετρα ΔΝΔ του νησιού. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτου το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα ... Read more »

Καλομοίρα: Το φωτογραφικό άλμπουμ των διακοπών της στο Λονδίνο με τον σύζυγό της, Γιώργο Μπούσαλη

Η Καλομοίρα και ο Γιώργος Μπούσαλης είναι ένα από πιο ερωτευμένα ζευγάρια της showbiz και παρά το γεγονός ότι μετρούν πολλά χρόνια μαζί, παραμένουν τρισευτυχισμένοι. Τα παιδάκια τους άλλωστε έχουν ... Read more »

Εντός του εύρους τιμών της μετοχής της Attica Group το τίμημα εξαγοράς από Πειραιώς

Εντός του εύρους τιμών της μετοχής της Attica Group το τίμημα εξαγοράς από Πειραιώς Εντός του εύρους τιμών της μετοχής της Attica Group βρίσκεται το τίμημα εξαγοράς από την Τράπεζα ... Read more »

Προς μια μεταρρύθμιση του συστήματος μακροχρόνιας φροντίδας

Προς μια μεταρρύθμιση του συστήματος μακροχρόνιας φροντίδας Η θέσπιση ενός μεταρρυθμιστικού, στρατηγικού πλαισίου για την παροχή μακροχρόνιας φροντίδας σε όσους την έχουν ανάγκη, συνιστά διαχρονικά μια ισχυρή πρόκληση για τις ... Read more »

Στην Κίνα ο Ισπανός πρωθυπουργός

Πέδρο Σάντσεθ Ο Ισπανός πρωθυπουργός προέτρεψε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Πέδρο Σάντσεθ θέλει να είναι μέρος των συζητήσεων για ... Read more »

Βρίσκει ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο

Βρίσκει ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:20 της Αλεξάνδρας Τόμπρα Το δρόμο για την ανάκτηση και των 1.050 μονάδων βρίσκει, μετά από ένα ημίωρο έντονης νευρικότητας, το χρηματιστήριο Αθηνών, ... Read more »

Φως στο Τούνελ: Απόψε εξερευνά μια νέα μυστηριώδη εξαφάνιση

nikolouli Απόψε στις 23:20, στο MEGA, το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ερευνά τρεις σκοτεινές υποθέσεις: Νέα μυστηριώδης εξαφάνιση στο «Τούνελ»… Μυστήριο με κτηνοτρόφο στη Θεσσαλία. Τι λέει ... Read more »

Ελληνικές βιολογικές ελιές σε κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της χοληστερόλης

Ελληνικές βιολογικές ελιές σε κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της χοληστερόλης Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η κλινική μελέτη του συμπληρώματος διατροφής, προερχόμενου από επιτραπέζιες βιολογικές ελιές “Καλαμών” ... Read more »

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο ... Read more »

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται, να πονάει στο σχολείο»

to-xamogelo-tou-paidiou-bullying To αφοπλιστικά δυνατό βίντεο του Χαμόγελου του Παιδιού για το ενδοσχολικό bullying. Ένα κορίτσι με μία καινούργια, πουά τσάντα. Ένα άλλο με πολύχρωμα τετράδια. Δείχνουν χαρούμενα, αισιόδοξα για αυτή ... Read more »

Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα από τα σχολεία - Μετρούν οι απουσίες σε μαθητές που νοσούν

Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα από τα σχολεία – Μετρούν οι απουσίες σε μαθητές που νοσούν Παρελθόν αποτελούν σχεδόν τρία χρόνια μετά την εφαρμογή τους, τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα ... Read more »

ΤΕΟΚΑΡ Θεοχαράκης: Ένα μοναδικό βίντεο για την ιστορία της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα

ΤΕΟΚΑΡ Θεοχαράκης: Ένα μοναδικό βίντεο για την ιστορία της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα Γνωρίζατε πως πριν από περίπου 30 χρόνια υπήρχε στην Ελλάδα μια εκ των κορυφαίων ... Read more »

Κερτ Κομπέιν: «Δολοφονήθηκε» λέει συγγραφέας - Ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία

Αν κι έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την ημέρα που ο Κερτ Κομπέιν άφησε την τελευταία του πνοή, οι λόγοι που οδήγησαν στον θάνατο του απασχολούν μέχρι και σήμερα ... Read more »

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις «απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών φύλαξης στον ΟΣΕ»

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις «απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών φύλαξης στον ΟΣΕ» Mε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Γκόκας καλεί τον υπουργό Υποδομών και ... Read more »

1.320.000 μοναδικοί χρήστες ενημερώθηκαν χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου από το protothema.gr

NUM_300323_XRWMA 1.320.000 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου το protothema.gr για να ενημερωθούν για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως αυτά καταγράφονται ... Read more »

Ρωσία: Κατασχέθηκαν πάνω από 200 κιλά ναρκωτικών – Τα έκρυψαν σε φορτηγό με φρούτα

Η ρωσική αστυνομία σταμάτησε μια μεγάλη επιχείρηση λαθρεμπορίου κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, όταν κατέσχεσε περισσότερα από 200 κιλά ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, Ιρίνα Βολκ. Οι ... Read more »

Διαγωνισμός: Κερδίστε την λαμπάδα του Πάσχα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαγωνισμός: Κερδίστε την λαμπάδα του Πάσχα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Το δώρο Μια λαμπάδα από φυσικό κερί αξίας 30 € με το λογότυπο του Μουσείου και μια παραλλαγή της ... Read more »

Hellenic Train: Από Τετάρτη η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με λεωφορεία

Τρένο στον σταθμό Λαρίσης Την Τετάρτη (22/3) αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τα δρομολόγια των τρένων ενώ ήδη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχει ναυλώσει η Hellenic Train προς ... Read more »

Κικίλιας: Εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό – Αισιόδοξα μηνύματα δείχνουν οι προκρατήσεις

Κικίλιας: Εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό – Αισιόδοξα μηνύματα δείχνουν οι προκρατήσεις Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική σεζόν, αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στα ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Να σκοτώσει τα παιδιά του αποπειράθηκε ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί τους στο αυτοκίνητο

424 Στρατιωτικό νοσοκομείο Να σκοτώσει τα παιδιά του και να πεθάνει μαζί τους αποπειράθηκε ο 62χρονος απόστρατος της Αεροπορίας, ο οποίος λίγο πριν είχε τσακωθεί με την 47χρονη εν διαστάσει ... Read more »

Έκρυβε στο πατρικό του πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης - Απολογείται ο 36χρονος

Έκρυβε στο πατρικό του πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης – Απολογείται ο 36χρονος Το κατώφλι του ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να περάσει σήμερα ο 36χρονος που συνελήφθη με περισσότερα από ένα ... Read more »

Ξάνθη: Πώς έγινε το φονικό - Συνελήφθησαν οι δύο γιοι και ο γαμπρός του δράστη

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ Στη σύλληψη των δύο γιών και του γαμπρού του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου του 46χρονου στη Ξάνθη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο σε ... Read more »

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έκανε καθημερινή εκπομπή

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έκανε καθημερινή εκπομπή Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την εκπομπή της ενώ αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό της μέλλον. Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε ... Read more »

Οδηγός της Formula 1 από τον καναπέ; Γίνεται.

Οδηγός της Formula 1 από τον καναπέ; Γίνεται. Ένας νέος προσομοιωτής Red Bull έφτασε μόλις στο κατάστημα Formula 1 Authentics και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Είναι πολύ καλύτερος, πιο ... Read more »

Γιατί η τοξική οδηγική αρρενωπότητα προκαλεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα

Πώς μια “macho” προσωπικότητα σχετίζεται με την επιθετική οδηγική συμπεριφορά. Αυτό το κείμενο δεν είναι άλλο ένα debate για τις διαφορές στην οδηγική ικανότητα των δυο βιολογικών φύλων. Αφορά το ... Read more »

5 office σύνολα για την άνοιξη με items που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

5 office σύνολα για την άνοιξη με items που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου Εάν αγαπάς τη μόδα, είναι σίγουρο πως θα έχεις συναντήσει πολλές φορές τον όρο capsule γκαρνταρόμπα, ... Read more »

Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου

Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου Βουτιά κάνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το μπρεντ να κινείται κάτω από τα 7 δολάρια το βαρέλι και να συνεχίζει ... Read more »

Οι fashionistas ανακάλυψαν στα Marks & Spencer τα μαγιό που σμιλεύουν την κοιλιά και μπορούν να φορεθούν ως τοπ

Μαγιό την άνοιξη; Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα αυτό δεν μοιάζει εντελώς παράλογο, αφού σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πρώτες βουτιές. Όμως, τα μαγιό τα τελευταία ... Read more »

Ελίνα Παπίλα: Το απρόοπτο στο αυτοκίνητο την ώρα που έκανε δηλώσεις! Δεν το περίμενε κανείς!

Η Ελίνα Παπίλα και ο Αντώνης Βλοντάκης μίλησαν στο «MEGA Καλημέρα» για την πρεμιερα της εκπομπής τους στον ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα τους, Ελίνα Παπίλα και ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự