Αρνητές των εμβολίων ή μήπως αρνητές της πραγματικότητας;

© Παρέχεται από: Esquire

Η ιστορία γνωστή και ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα -στην ιντερνετική τουλάχιστον επικαιρότητα- των τελευταίων εβδομάδων: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τους δικούς του λόγους, ρίχοντας (και αυτός) με τον τρόπο του νεράκι στον μύλο των απανταχού ψεκασμένων/αρνητών/πες τους όπως αλλιώς θέλεις. 

Κοιτώντας πίσω από τις γραμμές, μπορεί να διαπιστώσει κανείς και ένα άλλο, βαθύτερο θέμα – το οποίο μάλιστα σιγοντάρουν και οι κατά καιρούς αναρτήσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα: Μοιάζει να ανήκει στην κατηγορία ανθρώπων που μοιάζουν να έχουν τσακωθεί με την ενσυναίσθηση και γενικότερα να παραβλέπουν -ακούσια ή εκούσια- το τι συμβαίνει γύρω τους, επιλέγοντας ουσιαστικά τη δική τους πραγματικότητα.

Mastiha is the hidden gem of Mediterranean culture

— Stefanos Tsitsipas (@steftsitsipas) August 4, 2021

Ένας άλλος κόσμος

Μπορεί να ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου ‘εποχή της πληροφορίας’ αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιούμε ελάχιστη από τη γνώση που έχουμε διαθέσιμη καθημερινά. Αυτοί που θέλουν να αδυνατίσουν συνήθως δεν προσέχουν τη διατροφή τους, αυτοί που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή ασθένεια αποφεύγουν τις εξετάσεις και οι περισσότεροι επιλέγουν να ενημερωθούν από το κανάλι, το σάιτ ή την εφημερίδα που είναι πιο κοντά στις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ασχέτως γεγονότων.

> Διάβασε ακόμη: Αντιεμβολιαστές: Mία ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να σκάσει

Έχοντας ως βάση έρευνες για την οικονομία, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία οι George Loewenstein, Russell Golman και David Hagmann από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon της Pennsylvania είχαν προσπαθήσει πριν μερικά χρόνια να εξηγήσουν γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ζήσουν τη δική τους πραγματικότητα, αποφεύγοντας σκόπιμα πληροφορίες που ‘απειλούν’ την ευτυχία και την ευημερία τους.

Η μελέτη τους που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Journal of Economic Literature αποδεικνύει πως παρότι υπάρχει η δυνατότητα για πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, οι πιο πολλοί εφαρμόζουν όλο και περισσότερες στρατηγικές προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τη γνώση ή την αλήθεια.

© Παρέχεται από: Esquire ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Είναι επίσης εξαιρετικά ικανοί στο να κατευθύνουν επιλεκτικά την προσοχή τους στις πληροφορίες που απλά επιβεβαιώνουν ή ενισχύουν αυτά που πιστεύουν και ‘ξεχνούν’ ή αγνοούν αυτές που είναι πιο κοντά στην αλήθεια. 

Ό,τι λίγο-πολύ κάνουν τώρα και οι αντιεμβολιαστές δηλαδή. Όχι μόνο οι σκληροπυρηνικοί για τους οποίους φαίνεται να μην υπάρχει σωτηρία -ναι, εκείνοι που κατεβαίνουν με εικόνες της Παναγίας και περικεφαλαίες στο Σύνταγμα- αλλά και οι πιο (ας τους πούμε) πιο μετριοπαθείς εξ’ αυτών. 

Η μεθοδολογία της άρνησης

Μια από τις πιο βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας είναι πως οι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητούν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων και ποτέ δεν πρέπει να τις αποφεύγουν. Αντιθέτως, θα πρέπει διαρκώς ψάχνουν για πιθανές ανανεώσεις των πληροφοριών αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο αυτό” τονίζει ο καθηγητής Οικονομικών και Ψυχολογίας Loewenstein.

Συμπληρώνει πως “συχνά όμως προτιμούν να απομακρύνονται από όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα τους βοηθούσαν να εκλάβουν ορθότερα την πραγματικότητα καθώς η ίδια η πληροφορία τους μοιάζει επίπονη. Για παράδειγμα, οι κακοί καθηγητές θα μπορούσαν να βελτιωθούν αν λάμβαναν υπόψιν το feedback των φοιτητών τους. Αλλά οι πιο πολλοί δεν θα το κάνουν“.

Ακόμη όμως και τη στιγμή που επιλέγουν να αγνοήσουν την πληροφορία δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν πλήρως την ερμηνεία της πράξης τους. Δεν διστάζουν μάλιστα να τεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με τις ίδιες τις επιστήμες, αν κάποιες αποδεδειγμένες θεωρίες και πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις τους.

Το όλο θέμα στην περίπτωση της Covid-19 έχει προχωρήσει σε τρομακτικά μονοπάτια πια όσον αφορά το ζήτημα της δημόσιας υγείας, με τους πάσης φύσεως αρνητές όχι μόνο να κρατούν πίσω ολόκληρες κοινωνίες αλλά να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή. Κι αν για τη δική τους δεν ενδιαφέρονται, υπάρχουν και οι ζωές των άλλων, που στην τελική δεν τους φταίνε σε τίποτα.

Η αποφυγή πληροφοριών μπορεί να αποβεί τρομερά επιβλαβής όταν αφορά ανθρώπους που χάνουν την ευκαιρία γενικότερα να προλάβουν σοβαρές ασθένειες. Πραγματικά μιλάμε για σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι συνέπειες

Μία από τις βασικότερες συνέπειες αυτών που αποφεύγουν την πληροφορία είναι ότι δεν ασχολούνται και δεν υιοθετούν απόψεις και θεωρίες επιστημόνων που έχουν δαπανήσει αρκετά χρόνια πάνω σε αυτές και έχουν μια τεκμηριωμένη θέση. Το να βομβαρδίζεις τους ανθρώπους αυτούς με πληροφορίες που αμφισβητούν τις αγαπημένες τους τοποθετήσεις -συνηθισμένη στρατηγική πειθούς- είναι πιο πιθανό να ενισχύσει περισσότερο τις άμυνές τους. Η μείωση της πολιτικής πόλωσης και ο περιορισμός ανθρώπων που τις ενισχύουν αλλά και ‘τρέφονται’ από αυτές είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση” λέει με τη σειρά του ο Hagmann, κάτοχος Ph.D. στις Κοινωνικές Επιστήμες.

Παρά τις όποιες συνέπειες ωστόσο, η αποφυγή πληροφοριών δεν είναι πάντοτε λάθος ή απλά μια ηλίθια αντίδραση και σε αυτό παίρνει σαφή θέση ο Golman, βοηθός καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών.

Κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο λόγο που επιλέγει την άγνοια. Κάποιος που δεν κάνει εξετάσεις, ζει τη ζωή του όπως θέλει μέχρι τη στιγμή που μια σοβαρή ασθένεια θα του χτυπήσει την πόρτα. Κάποιος που δεν αποταμιεύει ποτέ, μπορεί πιο εύκολα να βρεθεί αντιμέτωπος με μια οικονομική καταστροφή. Αλλά πάντα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο όλοι ζουν και πώς αυτές αλλάζουν καθώς τα χρόνια περνούν“.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν γίνει βαθύτερη ανάλυση στο “πότε”, το “γιατί” και το “πώς” οι άνθρωποι επιλέγουν να αγνοήσουν ορθές πληροφορίες, θα βοηθήσει κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανισμούς να μεριμνήσουν αποτελεσματικά, χωρίς να τους κατακλύζουν με ‘ανεπιθύμητα’ κάθε φορά μηνύματα.

I’m embarrassed to be greek at this point this is out of control. #αντιεμβολιαστες #Greece #embarrassing pic.twitter.com/91g5X5jHRS

— lydia?? (@lydiaafkl) July 15, 2021

Το τελευταίο ισχύει για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, πέραν αυτή της Covid-19. Εκεί δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, τα πράγματα είναι απλά: Κάνε το εμβόλιο. Αυτό ισχύει και για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Με τον εμβολιασμό του και ενδεχομένως μία selfie από αυτόν ίσως μπορεί να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για την πιο πρόσφατη (μία ακόμη) παπαριά του. Μέχρι να το κάνει, εμείς θα είμαστε με τον Zverev και τον κάθε Zverev.

 

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία δίχως τέλος στο Αφγανιστάν

Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Οι κρυψώνες των αρχαιοτήτων στην Κατοχή

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «Εξι ολόκληρους μήνες, όσο κράτησε το Αλβανικό Επος, χρειάσθηκαν για να φυλαχθούν τα αρχαία μας», σύμφωνα με τη Σέμνη Καρούζου, κορυφαία αρχαιολόγο και πρώτη γυναίκα ... Read more »

Ανακοίνωση ΚΑΕ Άρης για τη διαιτησία: "Εκφράζουμε την οργή μας για τη σφαγή στο κλειστό των Άνω Λιοσίων"

© EUROKINISSI Έξαλλοι ήταν οι παράγοντες της ΚΑΕ Άρης το βράδυ του Σαββάτου (23/10), μετά από την ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της ... Read more »

Αστέρας - Παναθηναϊκός 2-1: Του έχει πάρει τον αέρα και τον προσγείωσε στην Τρίπολη

© IN TIME SPORTS Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναθηναϊκού | 23 Οκτωβρίου 2021 Ο Μίλαν Ράσταβατς και ο Αστέρας έχουν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού ... Read more »

Μάντσεστερ Σίτι: Οι παίκτες έστειλαν μήνυμα στήριξης στον οπαδό που είναι σε κώμα μετά τον ξυλοδαρμό του στο Βέλγιο

© Print Screen Glomex/Cosmote TV Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε εμφατική νίκη με 5-1 στο Βέλγιο επί της Μπριζ μεσοβδόμαδα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ... Read more »

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

© Παρέχεται από: Newsauto.gr Ο Sergio Perez σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, δέκατου-έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. ... Read more »

Casos de COVID en EE. UU. disminuyen un 15 por ciento, pero aún quedan 64 millones sin vacunarse

© ASSOCIATED PRESS Brote de virus Biden La cantidad de nuevos casos de coronavirus en los Estados Unidos disminuyó en un 15 por ciento en comparación con la semana pasada ... Read more »

Εξωσωματική χωρίς φάρμακα, Και όμως γίνεται;

© www.queen.gr ΥΓΕΙΑ Εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο: η πιο φιλική μέθοδος της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Αποκτήστε τώρα το δικό σας μωρό χωρίς φάρμακα και άγχος! Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε ... Read more »

J2US: Η έκπληξη στην Κατερίνα Στικούδη λίγες μέρες μετά την γέννηση του μωρού της - Βίντεο

© Παρέχεται από: Protothema.gr Capture Πριν περίπου μια εβδομάδα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι η Κατερίνα Στικούδη. Μπορεί να λείπει τα τελευταία σαββατοκύριακα από το J2US, αλλά βρήκε έναν τρόπο να ... Read more »

Μπαρτσελόνα: Εγκρίθηκε ο δανεισμός 1,5 δισ. για το νέο "Καμπ Νόου"

© 2021 Joan Monfort/Associated Press Το Η δεύτερη ημέρα της περιπετειώδους ετήσιας γενικής συνέλευσης των εκπροσώπων της Μπαρτσελόνα έβγαλε λευκό καπνό. Στο τρίτο μεγάλο θέμα ψηφοφορίας στην ατζέντα, για το ... Read more »

Το μεγάλο καλάθι του Πετρόπουλου που έκρινε το ΑΕΚ - Άρης

© EUROKINISSI Δεν έχει κάνει σπουδαία καριέρα, πριν από δύο χρόνια έπαιζε στην Α2 με τον Ολυμπιακό Β’ και πέρυσι στον Ιωνικό, το βράδυ του Σαββάτου (23/10) όμως ο Ανδρέας ... Read more »

Volley League γυναικών: Τρίποντα για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη

© INTIME SPORTS Το απόλυτο στη Volley League των γυναικών διατήρησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ της Λαμίας σε ένα ματς που δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Οι πράσινες ... Read more »

ΑΕΚ - Άρης 64-63: Το ντέρμπι κρίθηκε με καλάθι του Πετρόπουλου στα 4"

© EUROKINISSI Η κακή περίοδος της ΑΕΚ και το πείσμα που δείχνει ο Άρης για να τρυπήσει το ταβάνι του, άφηναν ελπίδες για ανταγωνιστικό ματς το βράδυ του Σαββάτου (23/10) ... Read more »

Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης για πλαστά τεστ κορωνοϊού

© Παρέχεται από: Protothema.gr police-thumb-large Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όταν βρέθηκαν στην κατοχή τους κλεμμένα διαβατήρια και πλαστά πιστοποιητικά PCR. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι λιμενικές αρχές ... Read more »

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη - Οδηγός παρέσυρε αυτοκίνητα και εξαφανίστηκε

© thestival.gr Περιπολικό στη Θεσσαλονίκη Καταδίωξη που θύμιζε ταινία δράσης σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (23/10) στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρετζικιού, όταν οδηγός αυτοκινήτου δεν σταμάτησε ... Read more »

Πέραμα: Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για το περιστατικό με νεκρό από αστυνομικά πυρά

© INTIME NEWS Εικόνα από το περιστατικό στο Πέραμα Την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ενέργειες της ΕΛΑΣ στο περιστατικό στο Πέραμα, κατά το οποίο έχασε τη ζωή ... Read more »

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα: Η απόκρουση του Κότσαρη στο πέναλτι του Περέα και οι αγκαλιές των συμπαικτών του

© ΙΝΤΙΜΕ Οι αγκαλιά του Λισγάρα στον Κότσαρη μετά το Απόλλων – ΠΑΣ Γιάννινα Ο Απόλλωνας επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ένας ... Read more »

Volley League ανδρών: Στο ρελαντί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, απώλεια βαθμού για τον Φοίνικα

© INTIME SPORTS Με κεκτημένη ταχύτητα από τη σπουδαία νίκη στη Σλοβακία κόντρα στην Κομάρνο για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Φίλιππου ... Read more »

Αλίνα Κωτσοβούλου: «Η Άννα είναι αυτός ο χαρακτήρας που υποχωρεί για να είναι καλά η οικογένεια της»

© Gossip-tv.gr Showbiz Η Αλίνα Κωτσοβούλου μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας, μέσα από τη σειρά «Σασμός». Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της Άννας και για το ... Read more »

J2US: Η ζωντανή σύνδεση με το σπίτι της Στικούδη και η συγκίνηση: «Έχω τρελαθεί» (video)

© Gossip-tv.gr Showbiz Μπορεί η Κατερίνα Στικούδη να γέννησε και να λείπει από το J2US όμως με έναν μαγικό τρόπο ο Νίκος Κοκλώνης, έκανε την παρουσία της και απόψε (23/10) ... Read more »

Πέραμα: Αγνόησε η ομάδα ΔΙΑΣ εντολή του Κέντρου για μη εμπλοκή;

© Eurokinissi Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Φωτο αρχείου. Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν πως ενδεχομένως να υπήρξε ζήτημα σωστής συνεννόησης με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά της διάρκεια ... Read more »

«Χτύπησε» κι έφυγε νικητής ο Ιωνικός στο Περιστέρι

© naftemporiki.gr «Χτύπησε» κι έφυγε νικητής ο Ιωνικός στο Περιστέρι  Ο Ιωνικός έφυγε νικητής από το Περιστέρι με 2-0, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής ... Read more »

Τα νέας γενιάς ηλεκτρικά της BMW, η i4 και η iX4, έχουν μεγάλη ισχύ και αυτονομία

© CNN.gr ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ H BMW προχωρά προς με γρήγορα βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, προσθέτοντας νέα μοντέλα στη γκάμα της και προετοιμάζοντας το επόμενο στάδιο. Που θα είναι το τρίτο και ... Read more »

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Τρίποντο από το πρώτο 45λεπτο για τους πρωταθλητές

© @2021 Gareth Fuller, Pool via AP IMAGES Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Μπράιτον σε ματς της Premier League | 18 Μαΐου 2021 Η αναμέτρηση ... Read more »

Ροντρίγκες: "Σέβομαι τον ΠΑΟΚ, όμως θέλω να τον νικήσω"

© ΙΝΤΙΜΕ Ο Γκάρι Ροντρίγκες κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:30, 24/10, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) για την 7η αγωνιστική της Super League ... Read more »

Οι υψηλοί Έλληνες προσκεκλημένοι στη δεξίωση του γάμου Φίλιππου Γλύξμπουργκ - Νίνας Φλορ - Δείτε φωτογραφίες

© Παρέχεται από: Protothema.gr gamos1234 Υψηλοί προσκεκλημένοι, εντυπωσιακές τουαλέτες, γνωστών οίκων μόδας, και λάμψη αποτέλεσαν το τρίπτυχο της δεξίωσης που ακολούθησε του παραμυθένιου γάμου του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ ... Read more »

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό, δύσκολη νίκη για τον Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΚ

© Eurokinissi Sports Ο Χριστόδουλος Κολόμβος με το σκουφάκι του Ολυμπιακού Τρεις μέρες πριν από τη φετινή ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 26/10, στις 19.15, στον ... Read more »

Φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας επέλεξε η Άννα-Μαρία Γλύξμπουργκ για το γάμο του γιου της

© Παρέχεται από: Missbloom.gr Άννα-Μαρία Γλύξμπουργκ Μπορεί ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η Nina Flohr να έκαναν τον πολιτικό γάμο τους σε πολύ στενό κύκλο με ελάχιστους καλεσμένους, στη θρησκευτική τελετή ... Read more »

Μουρίνιο: "Δεν είναι μ@λ@κ@ας ο Μουρίνιο, υπάρχουν πολλοί που γελούν με αυτά που έκαναν στην Ρόμα"

© 2021 Andrew Medichini/AP Images Ο Ζοζέ Μουρίνιο Ποιος είδε τον Ζοζέ Μουρίνιο το απόγευμα του Σαββάτου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημαντικού κυριακάτικου (24/10, 19:00, COSMOTE SPORT 1 HD, ... Read more »

Ατρόμητος: Τα άκουσαν οι γηπεδούχοι από τον κόσμο

© IN TIME SPORTS Οι παίκτες του Ατρόμητου συνομιλούν με τον κόσμο της ομάδας | 23 Οκτωβρίου 2021 Η ήττα του Ατρόμητου από τον Ιωνικό στο Περιστέρι με 2-0 έφερε ... Read more »

Σασόλι: «Δεν θα τρομάξουμε. Ελευθερία για τον Οσμάν Καβάλα»

© naftemporiki.gr Σασόλι: «Δεν θα τρομάξουμε. Ελευθερία για τον Οσμάν Καβάλα»  Για «απολυταρχική διολίσθηση της τουρκικής κυβέρνησης» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Νταβίντ Σασόλι σε σχέση με τις ... Read more »

Ελληνογαλλική συμφωνία: Συνάντηση Φλώρου με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι

© CNN.gr ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η εξειδίκευση του πλαισίου συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας που απορρέουν από την πρόσφατη συμφωνία των δύο χωρών για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην ... Read more »

Ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε … κέρινο ομοίωμα - Δείτε φωτογραφίες

© Παρέχεται από: Protothema.gr 248244064_4461098087299216_4205969792431686223_n Μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης βρήκε τη θέση του στο … μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα ... Read more »

ΚΚΕ για Πέραμα: Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν σαφείς απαντήσεις

© Eurokinissi Ενοχλήθηκαν στον Περισσό με τον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι …ικανοποιείται ένα αίτημα του ΚΚΕ για την εξίσωση αποζημίωσης εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ... Read more »

Θέλεις ένα ρολόι ασορτί με το Battista σου; (+video)

© Παρέχεται από: Newsauto.gr Η Bovet 1822 δημιούργησε ένα ρολόι που ταιριάζει με το hypercar Pininfarina Battista των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αν έχετε ένα Pininfarina Battista και θέλετε να φοράτε ... Read more »

ΜέΡΑ 25 για Πέραμα: "Η βροχή από σφαίρες δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008"

© ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS Συμπλοκή με 1 νεκρό και 7 τραυματίες στο Πέραμα Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο τα γεγονότα στο Πέραμα που οδήγησαν στο θάνατο ενός πολίτη από πυρά ... Read more »

«Πολυβόλα» σε Λονδίνο και Λίβερπουλ

© naftemporiki.gr «Πολυβόλα» σε Λονδίνο και Λίβερπουλ  Μια απίθανη Τσέλσι, «σκόρπισε» τη Νόριτς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το συντριπτικό 7-0 και ηγέτη τον Μέισον Μάουντ, ο οποίος έφτασε στο χατ-τρικ.  ... Read more »

Γιάννης Βασιλώττος: «Οι εγωισμοί και οι ναρκισσισμοί δεν χωράνε στην Τέχνη»

© Gossip-tv.gr Showbiz Ο Γιάννης Βασιλώττος είναι ο τηλεοπτικός Μπάμπης των «Άγριων μελισσών». Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη συνεργασία του με τη σειρά, για όσα έχει ... Read more »

Γιατρός αποκαλύπτει ποια πλευρά του προσώπου μας είναι η "καλή" και γιατί

© Shutterstock Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, βλέποντας τον εαυτό τους σε έναν καθρέφτη ή σε φωτογραφίες, ότι έχουν μια “καλή” και μια “κακή” πλευρά στο πρόσωπό τους. Γιατρός, χρήστης του TikTok, ... Read more »

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Με πρωταγωνιστές Ιωαννίδη και Κότσαρη πήρε την πρώτη νίκη

© INTIME Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Απόλλωνας – ΠΑΣ Γιάννινα Μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Απόλλωνας, για την ακρίβεια την πρώτη. Η ... Read more »

Οι κομψές εμφανίσεις της fashionista Μαρίας Ολυμπίας Γλίξμπουργκ στον γάμο Γλυξμπούργκ - Flohr

© Παρέχεται από: Missbloom.gr maria olumpia Ήδη από χθες το βράδυ, ο γάμος του ΦίλιππουΓλυξμπούργκ και της Nina Flohr είναι το θέμα που απασχολεί τα media. Εκτός από το ερωτευμένο ζευγάρι όμως ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic