Ένα ημίγυμνο δέντρο, το είδωλο μιας διχασμένης πραγματικότητας

ένα ημίγυμνο δέντρο, το είδωλο μιας διχασμένης πραγματικότητας

Ένα ημίγυμνο δέντρο, το είδωλο μιας διχασμένης πραγματικότητας

Αν αφήσεις ένα ποδήλατο ξεκλείδωτο στη μέση του δρόμου θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt. Και ας μην έχει ρόδες. Στα δικά μας μάτια δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό, σε κάποιου άλλου, όμως, που βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, με διαλυμένη ψυχή από τα χρέη, την πείνα και ένα κράτος που αδιαφορεί για την επιβίωσή του, ακόμα και ένα τέτοιο ποδήλατο μοιάζει με σανίδα σωτηρίας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το σκηνικό με τα κλεμμένα στολίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Βλέποντας την μισόγυμνη εικόνα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, είναι λογικό να μας ξυπνάνε διάφορα (αρνητικά)συναισθήματα. Σίγουρα το θέαμα ταιριάζει απόλυτα με το απόφθεγμα του Αμερικανού φιλοσόφου, Γουίλ Ντυράν «Από την βαρβαρότητα στον πολιτισμό χρειάζεται ένας αιώνας, για το αντίθετο μονάχα μία μέρα», πόσο μάλλον εκείνη του Βρετανού πανεπιστημιακού, H.D.F. Kitto, «Αν δεν θεωρήσουμε κριτήρια του πολιτισμού τις ανέσεις και τις ηλεκτρικές συσκευές, τότε η αρχαία Αθήνα από το 480 έως το 380 π.Χ. ήταν σίγουρα η πιο πολιτισμένη κοινωνία που υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα». Ίσως η δεύτερη να έχει μεγαλύτερο νόημα.

Σίγουρα όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, όλοι τρέμουμε τον πληθωρισμό που ετοιμάζεται για εκτόξευση, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχουμε μάθει πώς είναι να φτάνουμε στο σημείο να κλέψουμε κάτι σε γενική εικόνα «χαλάει το πνεύμα των Χριστουγέννων». Γιατί ακόμα θεωρούμε ότι έχουμε πολιτισμό μέσα μας.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της κοινωνίας. Εκείνη που βλέπει τα φωτάκια στο δρόμο και δεν της προκαλείται καμία διάθεση για γιορτές, ούτε βλέπει πουθενά χριστουγεννιάτικη μαγεία. Είναι εκείνη η πλευρά που η σύγχρονη ζωή τους έχει αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος της μοίρας τους, αυτοί που δεν έχουν τίποτα πλέον να χάσουν και θα κάνουν τα πάντα για να επιζήσουν.

   

«Κάθε χρόνο αντιμετωπίζαμε αυτά τα φαινόμενα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται μόνο στην Κλαυθμώνος, αλλά και «…στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, τον Άγιο Παύλο κ.α.», όπως υπογράμμισε.

Επομένως, δεν είδαμε κανένα δέντρο και χάσαμε το δάσος, αλλά κυριολεκτικά δύο διαφορετικές αποτυπώσεις στο κατά το ήμισυ απαλλοτριωμένο από στολίδια Χριστουγεννιάτικο δέντρο των 17 μέτρων στην Κλαυθμώνος. Αυτό που για τους μεν σημαίνει «κάποιος δεν σεβάστηκε τον κόπο αυτών που το έστησαν ή το χριστουγεννιάτικο έθιμο», για τους δε είναι μια απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης.

News Related

OTHER NEWS

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »

Μην τιμωρείς το παιδί όταν είναι αναστατωμένο: Μάθε του πώς να διαχειρίζεται τον θυμό του!

Angry offended little girl ignoring mother words, advice “Σήμερα θα φάμε γιουβέτσι”, λέω με χαρά στον 7χρονο γιο μου- ένα φαγητό που πάντα του άρεσε- για να πάρω την θυμωμένη ... Read more »
Top List in the World